Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışanlarından oluşan bir heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u makamında ziyaret etti.

Toplum Destekli Polislik hakkında detaylı bilgilerin verildiği görüşmede Şube Müdürlüğü çalışanları Toplum Destekli Polislik'in güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle toplum polis ilişkilerinin geliştirilmesini suç korkusunun azaltılmasının amaçlandığı anlatıldı. Suç oluşmadan şuçla mücadelelerin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlayan bir anlayışın yaygınlaşması için  oluşturulan sistemle il içerisindeki tüm belediye, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, muhtarlıkların işbirliği çerçevesinde ortak çalışmalarının da hedeflendiğini dile getirdiler.

Proaktif polislik anlayışının hakim olduğu sistemle ilgili olarak ayrıca halkın bilinçlendirilerek suç oranının azaltılması, suça ve suçluya karşı halkın duyarlılaştırılmasının da temel amaçlar arasında yer aldığı belirtildi.

2009 yılından beri ilimizde aktif olarak çalışan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında da bilgi veren şube personeli, mahalle huzur toplantıları, apartman toplantıları, okul ziyaretleri, esnaf ve kurum ziyaretleri yaşlı mağdur ziyaretleri virane yerlerin ıslahı anket çalışmaları ve aydınlatma çalışmaları ile halkın konu hakkında bilinçlendirilerek hem suç oranının azaltılmasının sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca halkın günlük hayatta oluşabilecek tehlikeler için basit tedbirler alarak halkın tehlikelere karşı hazırlıklı ve bilinçli olmasının da hedeflendiği sistemin, zamanla daha da yaygınlaşacağını ifade ettiler.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek her türlü çalışmalarında gereken işbirliğini sağlayacaklarını da ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 4/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::