Süs Bitkicileri Arifiye İlçesi'nde önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Sakarya'da süs bitkiciliğinin vizyonu konulu yemekli istişare toplantısında bu alandaki gelişmeler, yenilikler ve problemler analiz edildi, çözüm yolları ve yol haritası çizildi.

Toplantıya  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Refik Alan, Adapazarı Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, Pamukova Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Öztürk, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, Tarım İl Müdürlüğü'nden Şube Müdürü İsmail Kaya, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, öğretim üyeleri, Süs Bitkiciliği ile ilgili temsilciler ve üreticiler katıldı.

 

KARAKULLUKÇU'DAN TEŞEKKÜR

İlk sözü alan Başkan İsmail Karakullukçu süs bitkiciliği sektörünün temsilcileriyle bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek toplantıyı düzenleyen ve bu sektörün gelişmesinde önemli rol oynadığını belirttiği Plant Dergisi'ne de teşekkür etti. Karakullukçu her zaman süs bitkiciliği sektörü ile ilgili destek vermeye hazır olduğunu ifade ederek yakında bu alanda ilçede bir meslek yüksekokulunun da faaliyete geçeceğinin açıklamasını yaptı. SATSO Başkanı Altuğ ise süs bitkiciliğinin dünyada gelişen bir sektör olduğunu kaydederek Sakarya'nın da bu anlamda önemli avantajlara sahip olduğunu dile getirdi.

 

SATSO SAİGEP PROJESİNDE SÜS BİTKİCİLERİNE İHRACAT İMKANI ANLATILDI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sakarya İhracatı geliştirme Projesi kapsamında SAİGEP de süsü bitkisi üreticilerine aktarıldı. Proje sorumlusu SAÜ Öğretim Görevlisi Burhan Özkan, 2 yıllık projede ihracatı geliştirme adına yapılan çalışmaların masrafının yüzde %752inin İGEME tarafından karşılanacağını aktardı. Makine  imalatçıları sektörüyle başlayan uygulamanın süs bitkiciliği sektörüyle de devam edilebileceği vurgulandı. Süsü bitkisi üreticileri projeden haberdar olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek detay sorular sordular..Süs bitkiciliğinde ihracat kapılarının açılmasıyla beklenen markalaşmanın da hız

kazanacağı belirtildi.

 

ADIYAMAN'DAN FESTİVAL ÖNERİSİ

Plant Dergisi Yazı işleri Müdürü Remzi Adıyaman ise süs bitkiciliği sektörünün pilot bölgesi olarak Sakarya olması gerektiğini söyledi. Adıyaman bu konuda geniş kapsamlı bir festival yapılması içinde girişimlere başladıklarını bu konuda herkesten destek beklediklerinin altını çizdi. Süs bitkiciliğinin sadece ticari anlamda önemli olmadığını vurgulayan Adıyaman küresel ısınmanın dünyanın bir numaralı sorunu haline geldiği şu günlerde çevrenin korunması açısından da büyük bir değere sahip olduğunu ifade etti.

 

Yalova fuarında standımızı onurlandıran ve dergimiz ile ilgili övgü dolu sözler sarf eden Tarım Bakanı Mehdi Eker'e, sektör adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca ziyaretlerimiz esnasında sektörün ileri gelenleri ile yapmış olduğum görüşmelerde, üreticilerin bakanımızdan büyük beklentilerinin olduğunu gördüm. Bu beklentilerin başında: KDV'nin düşürülmesi ve bakanlık düzeyinde bir daire başkanlığı geliyor.” dedi.

Haber Tarihi : 5/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::