Gelişen ve değişen küresel ticarete uyum sağlayabilmek için  üretimi ve büyümeyi sürekli kılmak şarttır. Bunun  bilinciyle hareket eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin global pazarda yer alabilmeleri, finansman ihtiyacını karşılayabilmeleri ve dünyada yaşanana kriz ortamını fırsata çevirebilmeleri için gerekli her türlü desteği sağlamak  adına finans kuruluşları ve bankalarla kredi protokolleri imzalamaya ve mevcut protokolleri konjonktürel değişime göre revize etmeye devam etmektedir.

 

Bu doğrultuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank T.A.Ş. arasında önceki yıllarda imzalanan kredi protokolü günümüz koşullarına göre revize edildi.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şekerbank Vekil Müdürü ve Pazarlama Yönetmeni Akın Curoğlu, Operasyon Yönetmeni Mücevher Yelgin'in katıldığı Kredi Protokolü imza töreni 16 Eylül 2009 Çarşamba günü saat 14:00'te SATSO Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

 

Sakarya Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Şekerbank ile daha önceki yıllarda imzalanan kredi protokolü'nün günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurularak bir öncekinden daha avantajlı ve üyelerin menfaatine olacak şekilde revize edildiğini, daha uygun vadelerde ve ödeme şartlarında, daha cazip imkanlarla Odamız üyelerinin istifadesine sunulduğunu ifade etti.

 

Şekerbank Adapazarı Şubesi Vekil Müdürü Akın Curoğlu, “Anadolu Bankacılığı”nı misyon edinen Şekerbank'ın, enerji tasarrufu yoluyla aile ve işletme bütçelerini korumayı hedeflediğini belirtti. Akın Curoğlu, “EKOkredi kampanyamızda, enerji tasarrufuyla ilgili yapılacak bir yatırım ile farkında olmadan boşa harcanan emeği, kazancı ve aynı zamanda doğal kaynakları korumayı amaçlıyoruz” dedi. EKOkredi'nin enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı, uygun ödeme koşullarıyla desteklemek üzere geliştirildiğini, bir yandan Türkiye'nin enerji kaynaklarını bir yandan da aile ve işletme bütçelerini koruma konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Şekerbank'ın ‘Anadolu Bankacılığı' misyonu doğrultusunda, hedef müşteri segmentlerine uygun olarak, tarım, bireysel ve ticari olarak çeşitlendirilen EKOkredi'nin bu müşteri segmentlerinin ihtiyaçlarına göre tasarlandığını  ve ödeme koşullarının da   bu çerçevede hazırlandığını ifade etti.

 


SATSO ve ŞEKERBANK arasında imzalanan Kredi Protokolünde yer alan kredi türleri ve genel esasları


TAKSİTLİ TİCARİ KREDİ;

-         Kredinin limit sınırlaması olmayıp, müşterinin finansal yapısı çerçevesinde kredi değerlendirmesi yapılacaktır.

-         Kredilendirme limitleri ve teminatlandırmalar Banka kredi limit ve teminat tahsis yetkileri kapsamında  oluşturulacaktır.

-         Kredisi uygun görülen firmalar Bankaca belirlenen şartlar dahilinde 60 aya varan vadelerde, aylık eşit taksit ödemeli ticari kredi kullanabileceklerdir.

-         Krediye uygulanacak faiz oranı, kullandırım tarihinde 0-24 ay arası TTK %1.50 aylık, 25-60 ay arası TTK %1.60 aylıktır.

-         Her kredi işleminden 100 TL'den az olmamak üzere %0,5 (binde beş) oranında kullandırım komisyonu alınacaktır.

-         Faizler, 6 aya kadar vadeli kredilerde sabit tutulacaktır. Bir yıldan uzun vadeli kredilerde ise; ilk 12 ayı sabit kalmak kaydıyla 12 ayı aşan süre için Bankaca piyasa şartları doğrultusunda değişiklik yapılabilecektir.


EKO KREDİ;

a) EKOkredi bireysel; ile ilk 4 aya kadar ödemesiz ve 3 ay taksitli olmak üzere iki ödeme seçeneği sunuluyor..

·        Pencere ve çatı yalıtımı kredisi

·        Mantolama (duvar ısı yalıtımı) kredisi

·        Güneş enerjisi kredisi

·        Doğalgaza geçiş kredisi

·        A sınıfı enerji (Elektrikli ev aletleri, aydınlatma sistemleri) kredisi

 


b) EKOkredi ticari;
ile 8 yıla varan vade ve 2 yıla kadar geri ödemesiz seçenekler sunuluyor. Bu kredide de kredi limiti olmayıp, müşterinin finansal yapısı çerçevesinde değerlendirmeler yapılacaktır.

·        Binalarda Enerji Verimliliği Kredisi

·        Yenilenebilir Enerji Kredisi

·        Atık Yönetimi Kredisi

 


c) EKOkredi tarım;
ile anlaşmalı firmalarla ilk yıl faizsiz ve hasata endeksli ödeme seçeneğiyle birlikte 36 aya varan vade uygulanıyor. Bu kredide de diğer kredi türleri gibi kredi limiti olmayıp, müşterinin finansal yapısı çerçevesinde değerlendirmeler yapılacaktır.

·        Modern Sulama Ekipmanları Kredisi

 

 

Haber Tarihi : 15/9/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::