SATSO ''iş arama iş kur '' programının ikincisini başlatıyor.Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından yürütülecek program, istihdam yaratacak fikirlerin desteklenerek gerçekleşmesi amacını güdüyor.

Programa dahil edilecek 60 girişimci arasına girmek için  öncelikli olarak 17 Ocak-25 Ocak tarihleri arasında     SATSO'ya  gelerek form doldurarak kayıt yaptırması gerekiyor. İlk elemeler, bu formlar üzerinden yapılacak. İlk elemeleri geçen katılımcılar mülakatlara davet edilip, aralarından uygun adaylar seçilecek. Seçilen 60 girişimci adayı 68 saatlik  eğitimin ardından  iş planlarını hazırlayacaklar. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekledir

Program, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu tarafından destekleniyor.İşletme kurulması için harcanacak meblağ'ın %60'ı (Bayanlar için %70'i ) 27 bin liraya kadar hibe kredi ile desteklenecek. Ardından gerekirse faizsaiz ve 2  yıl ödemesiz 70 bin tl2ye kadar ek kredi verilebilecek.
 Girişimciler sadece eğitim almakla kalmayıp, finansman desteği ile işlerini daha rahat kuracaklar, ardından iş süreçlerinin takiplerinde danışmanlık desteklerinden faydalanacaklar.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi ;

 ''Girişimci olabilmek için öncelikle üç etmen gereklidir: Cesaret,  bilgi ve yetenek.   Ayrıca bir işletmenin hedeflenen sürede para kazanmaya başlamasını sağlayacak yönetim, pazarlama, üretim gibi alanlarda gerekli yeteneklere sahip olmak ve bunları uygulamaya koyabilmek gerekir. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin bilgisini ve bununla paralel cesaretleriniz artıracak çözümler için buradayız. Gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için odamız bünyesindeki diğer ilgili birimlerle koordinasyon içinde çalışıyoruz.

‘İş Aramayın İş Kurun ‘ girişimcilik programımı ile de bölgedeki girişimcilik potansiyelini  artırmayı hedefliyoruz. Bu program sadece eğitim hizmeti olarak görülmemeli. Girişimcilik programı kapsamında KOSGEB tarafından destek sağlanmış olması oldukça sevindiricidir.. Girişimcilik kursuna başvuracaklara şimdiden başarılar diliyorum.''

Haber Tarihi : 9/1/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::