Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Yunanistan-Türkiye 2. Bölgesel İş Forumu'na katılmak üzere Gümülcine'ye gidiyor.

Bu akşam itibariyle Yunanistan'a hareket edecek olan Başkan Altuğ, Yunanistan-Türkiye 2. Bölgesel İş Forumu'nun ilimiz ve bölgemiz adına olumlu sonuçları olacağına inandığını ifade etti.

TOBB-DEİK, Yunanistan Odalar Birliği, Yunanistan Girişimciler Federasyonu tarafından 14-15 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Forum'u T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun onurlandırması planlanıyor.

Bu yıl ilki Edirne'de gerçekleşen “Bölgesel Forum”a başta Marmara Bölgesi ve Kuzey Yunanistan (Selanik, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç) olmak üzere iş dünyasından geniş katılım hedefleniyor.

Bölgesel işbirliği fırsatlarının ve bu bağlamda finansman olanaklarının ele alınacağı Forumda, öncelikle tarım, inşaat ve inşaat malzemeleri, gıda sanayi (sebze-meyve işleme, şekerleme, canlı hayvan, süt ürünleri ve unlu mamülller), turizm alanlarında iş fırsatlarının karşılıklı görüşülmesi bekleniyor.

Aralarında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ'un da bulunacağı toplantıda ayrıca ikili ticarette yaşanan tarife dışı engeller ve çözüm önerileri, ilgili resmi makamların da katılımıyla ele alınacak
Haber Tarihi : 12/1/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::