SATSO 31. Meslek Komitesi: “Şehrimizdeki Zincir Mağazalar Tüketiciyi Yanıltarak Ticaretle Uğraşan Üyelerimizi Zorda Bırakmaktadır.”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 31. Meslek Komitesi  (Telekomünikasyon Ve Bilgisayar Faaliyetleri Meslek Grubu) 2011 yılının komite ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Toplantının ana gündem maddesini şehrimizdeki zincir mağazaların haksız rekabete sebebiyet veren yanıltıcı reklam uygulamaları sonucu sektör temsilcilerinin mağduriyeti ve meslek grubu üyelerinden gelen şikayetler oluşturdu.

Komite Başkanı Murat Korkmaz yaptığı açıklamada  “ Bazı zincir mağazalar az ürün getirerek piyasa fiyatının altında ürün satıyorlar. Düşük fiyatlı olmasına rağmen ellerinde yeterli sayıda ürün olmadan ve stok sayısını belirtmeden yaptıkları reklamlar ile birlikte mağazalarında ürün kalmadığı halde bu reklamların billboardlarda devam etmesi tüketicileri yanıltarak haksız rekabete sebep oluyor. Bu durum ticaret erbabı üyelerimizi ellerinde stok malların kalması nedeniyle maddi zarara uğratıp aynı zamanda tüketiciler ile karşı karşıya getirerek ticari itibarlarını zedelemektedir. Bu uygulamaların bir an önce denetlenmesi ve önlenmesi gereklidir “  dedi.

Komite adına söz alan SATSO Meclis ve 31.Komite Üyesi Behlül Bayrak; “Odamızın başlıca görevlerinden biri de üyelerinin haklarını korumaktır. Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca da mücadelesine önem verilen haksız rekabeti önlemek adına komite olarak üyelerimizin karşı karşıya kaldığı bu sıkıntının önüne geçebilmek için konuyu Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesine taşıyacaklarını belirtti. Bayrak bu tip uygulamaların önlenmesi ve benzer hususların yaşanmaması adına zincir mağazaların denetlenmesi sağlanarak, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gerekenlerin yapılmasının amaçlandığını” dile getirdi.

SATSO Meclis ve 31.Komite Üyesi Fahri Özdemir ise, “Serbest piyasa şartlarında rekabet her zaman olacaktır ve bu tüketici lehinedir. Biz rekabetten yanayız. Ancak bizim komite olarak karşı olduğumuz bu tip mağazaların tüketiciyi yanıltmaları ve haksız rekabet ortamı yaratmaları bu nedenle üyelerimizin maddi ve manevi zarar görmesidir.”dedi.

Ayrıca 31. Meslek komitesinin 2011 hedefleri ve sektörden beklentilerini görüştükleri toplantı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 14/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::