SATSO 12. Meslek Komitesi (Kırtasiye, Baskı İşleri ve Medya Kuruluşlarının Faaliyetleri) “Tabela İmalatçıları İle Reklamcıların Mesleki Sorunları Ve Çözüm Önerileri” gündemli bir toplantı düzenledi.

12. Meslek Grubunun tabela imalatçılarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya SATSO Meclis Başkan Yardımcısı ve komite üyesi İzzet Dönmez, Komite Başkanı Devrim Özdoğan, komite üyeleri Vedat Kılıç Yaşar Koşunda Halit Müftüoğlu ve Emre Serdar ile meslek grubu üyeleri iştirak etti.

Toplantının ana gündem maddesini oluşturan” Tabela İmalatçıları İle reklamcıların mesleki Sorunları ve çözüm önerileri” konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Çelebi ile İnşaat Yüksek Mühendisi Nevin Bayrak ve Yeliz Bedir  “Tabela Mevzuatı” ile ilgili bir sunum yaptılar.

Yapılan sunumda, ilimizde uygulanan reklam ilan ve tanıtım konusundaki yönetmeliğin Sakarya Büyükşehir sınırları içerisinde; konulan her türlü reklam, ilan ve tanıtım elemanları ve benzerlerinin yol açabileceği görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak, kent estetiğine katkıda bulunmayı, reklam asma ve ticari tabela kullanımını düzenlemeyi ve bu işleri yapan gerçek veya tüzelkişilerle, kamu kurum ve kuruluşlarının uymak zorunda bulundukları esasları belirlemeyi amaçlandığı belirtildi.

Kentteki tabela reklam ve ilan uygulamalarının yanlış idrak edilmesi ve algılanamaması sebebiyle sorunlar yaşandığı dile getirilerek bu sorunların çözümü ve ilgili kurum kuruluşların bilgilendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Haber Tarihi : 14/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::