Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP İl Meclis Üyesi Necati Eker ve aynı zamanda SATSO Meclis Üyesi Adem Başoğlu'ndan oluşan heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette sanayici ve üreticilerin böyle bir dönemde ayakta kalabilmeleri için kapasiteyi büyütmek gerektiği vurgulandı.

Güneş “sanayiciler çarkın döndürülebilmesi adına zor bir dönemden geçiyoruz, iş adamlarının kendi tedbirlerinin yanı sıra devletin de destek olması gerekiyor. Marketler Yasası'nın daha hayata geçirilememiş olmasının hizmet ve üretim sektörünü zora soktuğu konusu da ele alınmalı. Yabancı sermayenin hizmet sektörüne girmesi üretim katkısı olmadan ekonomiyi zora soktu ve tüccarı tüccara sanayiciyi sanayiciye vurdurmaya başladı. Bu sorunun çözülmesi gerekli” diye konuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, siyasetin ekonomi politikalarının görüşüldüğü bir platform olduğunu belirterek toplumun can damarının üretim olduğunu ve ekonominin canlandırılması için üretimin harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca ülkemizde çok köklü bir eğitim devrimine de ihtiyaç olduğunu dile getiren Aksakal, eğitimin nesilleri etkileyecek çok önemli bir başlık olduğunu ve sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade etti.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, üretim ve hizmet sektöründe rekabet eşitliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek “rekabet eşitliğini sağlamak için maliyet zorunluluğu getirilip denetim altına alınmalı, iş dünyasını temsil eden bir kurum olarak biz insanları çalıştırmak istiyoruz içimizdeki müteşebbis ruh harekete geçmeli” diye konuştu.

 

Haber Tarihi : 24/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::