İşverene Sipariş Eleman Yetiştirilecek Ayrıca Kaza Sigortası Da 1,5 Yıl Devlet Tarafından Ödenecek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ,  TOBB tarafından da desteklenen ‘Beceri '10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin  işverene büyük teşvikler getirdiğini belirterek, staj süresi ve işverence kabulü durumunda 1,5 yıllık  kaza sigortası  desteğinin de getirildiğini açıkladı. Bu projeyi başlatarak  kursları açan ilk 3 il arasına girdiklerini belirten Akgün Altuğ ;

‘'İşsiz olup kurs almak isteyenlerin 07.02.2011 tarihine kadar SATSO'ya veya İŞ-Kur'a gelerek başvuru yapmaları gerekiyor. Kursiyerler ayrıca günde 15 TL ücret alacak.İnternetten de www.umem.org.tr başvuru yapılabiliyor. SATSO sitesinden de link verdik. Konuyu çok önemsiyoruz. Konuyla ilgili ofis kurduk. Mersin ve Erzurum ile birlikte kursları açan 3 ilden biri olduk.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (MEB-ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi(UMEM), işsizlere ve kalifiye eleman arayan işadamlarımıza da umut oluyor.

Firmalar www.umem.org.tr web sitesinden proje giriş bölümünden firma girişi bölümünü kullanarak ticaret sicil ve oda sicil numaralarını kullanarak sisteme girerek stajyer taleplerini oluşturabilecek.

Takibinin sistematik bir şekilde yapılabilmesi, üyelerin stajyer taleplerinin toplanması, kursiyer ile staj yapılacak işyerlerinin eşleştirilmesini sağlamak ve tek bir merkezden proje ile ilgili yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi amacıyla, TOBB tarafından bir bilgi sistemi geliştirildi.

Aynı zamanda SATSO SANAYİ – KOBİ SERVİSİ'nin 291 03 00 (dahili 1128) irtibat telefonundan da bilgi alınabilir.

Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerinden biri olan bu proje işverenlerimize büyük teşvikler sağlamaktadır. Hiçbir bedel alınmadığı gibi, Staj sonrası olası istihdam durumunda, istihdam edilen kursiyerlerin "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu" gereği işveren tarafından ödenmesi gereken "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Prim Giderleri" en az 1,5 yıl boyunca karşılanacaktır. Bu sürenin belirli durumlarda 4,5 yıla kadar uzaması mümkün olacaktır. işsizler için de bir fırsat kapısı olduğu açıktır. İşverenlerimizden bu projeye başvuru beklemekteyiz.' dedi

Haber Tarihi : 25/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::