SATSO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Sn. Engin Özkoç'un rahatsızlığı nedeniyle Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Borazancıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Yılın ilk meclis toplantısına onur konuğu olarak Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu katıldı.

Meclis üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Toçoğlu çalışmaları, hayata geçirdikleri projeleri anlattı. İlk olarak Sakarya için önemi büyük olan projelerden bahseden Başkan Zeki Toçoğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana birçok çalışma yaptık, birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerden şehrimiz için en önemlileri arasında Enerji Santralleri geliyor. Bildiğiniz gibi Sakarya Nehri üzerinde santraller kuruyoruz. İlkinin temelini attık ve çalışmalar hızla devam ediyor. Enerji Santralleri şehrimize büyük değer katacak. Zira enerjiye harcadığımız parayı bundan sonra hizmetler için harcayacağız. Yeni yeni projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana Tarihi Çark'ı, Süpürgeciler Sitesi'ni, Yenikent Park'ı, Tıbbi Atık Sterilize Tesisi'ni, Geçici Hayvan Bakımevi'ni, Erenler Sentetik Sahası'nı hizmete açtıklarını belirten Başkan Toçoğlu, altyapı ve üst yapı hizmetlerine de büyük önem verdiklerini söyledi.

Oto galericilerini ve inşaat malzemecilerini de belirli bir yere taşımak için çalışma içerisinde olduklarını ve bunu gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, SATSO'nun desteğine her zaman ihtiyaç duyduklarını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Bakın göreve geldiğimizin ilk zamanlarında hemen Gar Meydanı konusuna el attık. Fakat sorunları hemen çözemiyorsunuz, karşınıza 50 tane engel çıkıyor. Bütün sorunlarımızı el birliği ile çözmeliyiz. Bunun için SATSO'dan her zaman destek bekliyoruz. Bizim göreve gelmemizin üzerinden 2 sene geçti. Zaman çabuk geçiyor. Onun için biz makamların gelip geçici olduğunu çok iyi biliyoruz. Amacımız bu şehre güzel hizmetler kazandırmak ve hoş bir sada ile anılabilmek” dedi.

Toplantının sonunda Başkan Toçoğlu, yeni 16 tane otobüs alacaklarını söyledi. Daha önce ulaşım filosunu güçlendirmek adına 20 tane yeni otobüs aldıklarını belirten ve Kart 54 sistemiyle paralı binişleri sonlandırdıklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “16 tane yeni otobüs daha alıyoruz. Ulaşım filomuz çok daha güçlü olacak” diye konuştu.

Toçoğlu, toplantının sonunda meclis üyelerinin sorularını da cevapladı.

Haber Tarihi : 27/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::