“UMEM PROJESİ'NE İŞVERENLERİN BAŞVURMASI YARARLARINA OLACAK''

Onur konuğu olarak meclise katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun toplantıdan ayrılmasının ardından kürsüye gelerek yönetim kurulunun aylık faaliyetleri hakkında bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

“Başkanımız sayın Akgün Altuğ'un TOBB toplantısı nedeniyle KİEV'de bulunması nedeniyle vekaleti yürütüyorum.

“Sakarya'nın ihracatta gelişimi için SATSO olarak başlattığımız SAİGEP Projesi makine imalatçılarından sonra başka sektörlerden de talep görmektedir. Sakarya'mız adına güzel gelişmelerde emeğimiz olması SATSO Camiası olarak bizleri mutlu kılmaktadır.

“Yeni girişimciler kazanmak adına üzerimize düşen çalışmayı yapıyoruz. İkinci dönem girişimcilik kursumuzu başlattık Bu kültürün yaygınlaşmasında katkımız olduğu için çok mutluyuz. Bir işletmenin hedeflenen sürede para kazanmaya başlamasını sağlayacak yönetim, pazarlama, üretim gibi alanlarda gerekli yeteneklere sahip olmak ve bunları uygulamaya koyabilmek gerekir. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak cesareti artıracak çözümler için buradayız. Başvuru süresi bugün biten “İş Aramayın İş Kurun” girişimcilik programı ilkinden daha fazla ilgi gördü. Girişimcilik programı kapsamında KOSGEB tarafından destek sağlanmış olması oldukça sevindiricidir.

Ukrayna Kiev'deki Başbakanımızın ve TOBB üyelerinin katılımıyla gerçekleşen programın önemli gündemi de UMEM projesi. Çalışma Bakanlığı, İş-Kur, Milli Eğitim Bakanlığı Teknik eğitim Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi, işsizlere ve kalifiye eleman arayan işadamlarımıza da umut olacak. Proje 5 yıllık süreyi kapsıyor.

Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerinden biri olan bu proje, işverenlerimize büyük teşvikler sağlamaktadır. Hiçbir bedel alınmadığı gibi, staj sonrası olası istihdam durumunda, istihdam edilen kursiyerlerin "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu" gereği işveren tarafından ödenmesi gereken "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Prim Giderleri" en az 1,5 yıl boyunca karşılanacaktır. Bu sürenin belirli durumlarda 4,5 yıla kadar uzaması mümkün olacaktır. İşsizler için de bir fırsat kapısı olduğu açıktır. İşverenlerimizden bu projeye başvuru beklemekteyiz SATSO gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamıştır.  Gün içinde internet üzerinden de başvurabilirsiniz.”dedi.

SATSO Ocak Ayı Meclis Toplantısının devamında gündem maddeleri görüşülerek onaylandı maddeler OSB'ler ve SATSO işbirliği ile kurulması planlanan Çevre Danışmanlık Şirketi ile ilgili madde görüşülerek konu ile ilgili olarak meclis üyeleri bilgilendirildi. Şirket kurulması halinde SATSO' nun da ortaklığı konusunda  meclisten onay çıktı.

Mecliste ayrıca, 2008 yılının Ocak ayında askıya alınıp yükümlülüklerini yerine getirmeyen 569 üyenin Oda kayıtlarının silinmesi ile ilgili olarak 31 Ocak 2011 tarihine kadar beklenmesi hususunda Yönetim kuruluna meclis üyeleri tarafından yetki verildi. Beklenmesi sebebi ise Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması yasa tasarısının yasalaşma süresinin hala devam etmesi olarak açıklandı.

Meclis gündeminde ayrıca 2010 yılı Faaliyet Raporu meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. Kitap haline getirilen Faaliyet Raporu üyelere dağıtıldı. Kitap meclis  üyeleri tarafından oldukça beğeni topladı.

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meslek Komitelerinin sorunlarının görüşülmesi dilek  ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 27/1/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::