Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve rektör yardımcılarından oluşan Sakarya Üniversitesi Heyeti,  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u ziyaret ettiler.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, SATSO ile kurumsal işbirliği yapacaklarını belirterek “Ortak platformda temenniden öte çalışmalar yapacağız” diye konuştu. Elmas ayrıca, sanayi ve üniversitenin birbirinden beklentileri konusundaki tüm engellerin ortadan kaldırıldığını belirterek bu anlamda birlikte çalışma kültürünün de kazanılacağına inandıklarını dile getirdi.

İlimizin bulunduğu sosyo ekonomik durum ve coğrafi hinterlandı değerlendirildiğinde ikinci bir üniversitenin gerekliliğine dikkat çeken Elmas, mevcut üniversitenin kapasitesi, öğrenci potansiyeli ve yönetilebilirliğin zorlaşması sebebiyle ilimizde ikinci üniversitenin mutlaka kurulması gerektiğini belirtti. Muzaffer Elmas Sakarya Üniversitesi bünyesindeki öğretim görevlileri de düşünüldüğünde eğitim kalitesi açısından ve akademisyen yetersizliği açısından da sıkıntı yaşanmayacağını ifade ederek SAÜ'deki akademisyenlerin diğer üniversiteye de destek verebileceklerini aktardı. Ar-Ge çalışmalarına da gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten Elmas, “Ar-Ge'siz firmalar bir süre sonra tıkanma noktasına geliyor. İlimiz sanayicilerinin bu çıkmaza girmemesi için üniversite olarak SATSO işbirliğinde gereken desteği vererek projeler geliştirebiliriz” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, sanayi üniversite işbirliği ve ortak çalışmaların bundan önce olduğu gibi devam edeceğini belirterek:

Üniversite ve SATSO arasında kurulan Sanayi Üniversite İstişare Kurulu bundan sonraki süreçte daha da aktif çalışacak projeler geliştirmesine yönelik çalışmayı düşünüyoruz. SATSO'nun sanayi ve üniversite arasında katalizör görevinde olması gerek.   İki platformu bir araya getirmede etkin rol oynayacağız''dedi.

İkinci Üniversite ihtiyacının her platformda dile getirildiğini ancak somut bir çalışmaya henüz başlanmadığını belirten Altuğ, bu konunun netleşmesi gerektiğini vurgulayarak ilimizin sosyo ekonomik durumu ve coğrafi konumunun ikinci bir üniversite için oldukça büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.

Haber Tarihi : 1/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::