SATSO 23. Meslek Komitesi, İşsizliğe Umut Olacak UMEM (Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Projesi )için saha çalışması yapıyor

  SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un önemle üzerinde durduğu projenin Sakarya ayağında komite üyelerinin yaptıkları çalışma ile ilimizde açılacak ilk kurslar, 7 Şubat tarihi itibariyle metal imalatı sektörüyle başlayacak. Proje 6 yıl boyunca devam edecek. Talebe göre çeşitli kurslar açılacak.

SATSO 23. Meslek Komitesi üyeleri (Metal İmalatçıları Meslek Grubu), 2011 yılının ilk toplantısında bir araya gelerek toplantının ana gündem maddesini oluşturan UMEM projesini değerlendirdi.

Komite başkanı Ömer Faruk Tezkorkut yaptığı açıklamada “UMEM için çalışmalarda bizzat yer alıyoruz. Bu projenin en önemli özelliği, kursiyerler hem ihtiyaç olan beceriyi öğrenecekler hem de staj boyunca para alacaklar. Ayrıca iş kazasına karşı da sigortalanacaklar. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar ,hem istihdam garantili hem maaş garantili bir işte çalışacaklar. Bu çalışmayı  bütün işsiz kişilerin duymasına ihtiyaç var. Saha çalışması başlattık. Aynı zamanda sektördeki yetişmiş eleman sıkıntısı da çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

Meslek komitesi üyesi ve SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Gün  “ SATSO Başkanımız Akgün Altuğ'un da önemle üzerinde durduğu gibi ,ülkemizin en önemli sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. Ülkedeki işsizliğin en önemli sebeplerinden biri ise meslek sahibi olamamaktır.  Daha fazla istihdam ancak UMEM gibi verimli ve tam çözüm odaklı çalışmalarla mümkün olacaktır. Bu sebeple projeyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Komite üyesi ve SATSO meclis üyesi Orhan Yılgenci  “ Mesleki eğitimin etkin ve verimli olacak bir şekilde disipline edilmesi bununla birlikte işgücü piyasanın ihtiyaçları ile uyumlu, işverenlerin katılımına imkan veren bu projenin, ortaya konulması ile işsizlerin tümüne staj, büyük çoğunluğuna istihdam imkanları sağlanacaktır” şeklinde konuştu. 

Komitenin, üyelerine yönelik geniş katılımlı toplantı düzenleme kararı alması ardından toplantı sona erdi. 

Haber Tarihi : 4/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::