“Girişimci baştacımız''

SATSO, Sakarya'daki iş potansiyelini görerek istihdam yaratıcı, aynı zamanda ihtiyaç duyulan sektörlerde yeni yatırımcılara teşvik olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

SATSO Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri de bir toplantı yaparak geçen yılı değerlendirdiler ve gelecek projeler üzerine fikir çalışması yaptılar. Sakarya Üniversitesi'nde İleri Teknoloji konusunda araştırmalar yapan SAİTEM topluluğunun çalışmalarına destek veren kurul, toplantılarında SAİTEM Ekip Başkanı Mehmet Burak Mısırlı ve ekibinden bir grubu ağırladı.

 Başkan Tolga Ballık; “SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Akgün Altuğ'un teşvik edici yönlendirmesiyle çalışmalar yapıyoruz. Girişimci baş tacımız. Hem sitemizle hem bizzat yaptığımız çalışmalarla desteklerde bulunuyoruz ve hami olma teşebbüslerimiz de bulunuyor.   TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı'nın da desteğini sağladık. Bünyesindeki SAİTEM de Sakarya'nın adını önemli yarışmalarda duyuruyor. Görev alan öğrenciler de girişimcilikleriyle önemli çalışmalarda hem şimdi hem mezun olduktan sonra bulunuyorlar. Destek amacımız, onların vizyonlarının gelişmesini sağlamak''dedi. SAİTEM Ekip Başkanı Mehmet Burak Mısırlı‘'Bu görüşme bizlere çok fazla artı değer katan bir toplantı oldu. Farklı bakış açılarının aynı masada toplandığı bir ortamda projelerimizi anlatmak inanılmaz keyifliydi. Ayrıca bu toplantı, ikna kabiliyetimizin, bakış açımızın, doğru noktalara değinmemizin gelişmesi bakımından müthiş önemli ipuçlarını görmemizi sağladı.

Toplantı ile ilgili durum raporu hazırlayacağız. Eksik kaldığımız noktalar, güçlü olduğumuz noktaları belirtecek şekilde. Böylece ekipteki diğer arkadaşlarımız da bu toplantı sayesinde bir nebze de olsa bakış açılarını genişleteceklerdir. Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızın girişimciliğe olan etkisi ve sonuçları üzerine bir döküman hazırladık. Tüm ekip arkadaşlarım ve şahsım adına çok çok teşekkür ederim.'' dedi

Sakarya Genç Girişimciler Kurulu, daha sonra ‘'Melek Yatırımcı'' sistemi konusunda araştırmalar yapmak ve uygulanabilirliğini tespit adına çalışma yapma kararı aldı. AB proje hazırlama eğitimi sağlanması ve girişimcilik eğitimlerine de destekler devam edecek.

Haber Tarihi : 4/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::