Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, girişimcilik kurslarını yeniden açtı

Genç girişimcilerin   Türkiye'de ve Dünyada söz sahibi olmalarını sağlayacak açılımlara, vizyon genişliğine ve kapasiteye ulaşabilmelerini sağlamak; onları karşılaşabilecekleri her türlü koşullara karşı yetiştirmek ve desteklemek amacını güden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB işbirliğiyle 2nci dönem girişimcilik kurslarını başlattı.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, haftabaşı itibariyle Girişimcilik Eğitmeni Barış Göker nezaretinde başlayan kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi.  Altuğ, SATSO olarak Sakaryalı girişimciye hem değer hem fırsat verdiklerini belirterek şunları söyledi,; ‘'KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Aktif işgücü politikaları kapsamında İŞ,KUR ile de Teknogirişim programıyla Araştırma geliştirme kapsamında da girişimcilerimize destek kapılarını açıyoruz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bünyesindeki Kadın Girişimcilerimiz ve Genç. mevcut meslek komitelerimiz girişimcilik ruhunun yayılması anlamında güzel çalışmalarda bulunuyorlar. 

SATSO yönetimi olarak, yeni iş olanakları arayanların ve mevcut girişimcilerimizin, odamız bünyesinde faaliyet gösteren hepsi birbirinden önemli birimleri değerlendirmelerini, bu birimlerin sunduğu hizmetlerden muhakkak ve mümkün olan en üst düzeyde faydalanmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyor, bu birimlerin gerek tanıtılması gerekse sağlıklı çalışması için gerekenleri yapıyoruz.

Bölgesel olarak yaşadığımız istihdam problemlerine bulunacak çözümlerin, girişimcilikten geçtiğini bilmekteyiz. İstihdamı desteklemek amacıyla girişimcilik programı başlatmayı hedeflerken bölgedeki kurumları bir araya getirip, bölgesel oyunculardan da faydalanmayı öngörmüş bulunmaktayız.

SAKARYA'da  girişimciliğe destek vermek amacıyla ‘İŞ ARAMAYIN İŞ KURUN ‘' adlı  girişimcilik programının 2ncisini başlattık. Geçen yıl İlk programda kursa katılanlar birer birer açılışlarını yapıyorlar ve katılmaya gayret ediyoruz.. 

Bu programa sadece eğitim hizmeti olarak görmemekteyiz. Girişimcilik programı kapsamında KOSGEB tarafından  destek sağlanmış olması oldukça sevindiricidir. Girişimciler sadece eğitilmekle kalmayıp, finansman desteği ile işlerini daha rahat kuracaklar, ardından iş süreçlerinin takiplerinde danışmanlık desteklerinden faydalanacaklar.

Seçilen 60 girişimci adayları  72 saatlik  eğitimin ardından  iş planlarını hazırlayacaklardır. İş planlarını yazan katılımcılar, KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alarak iş fikirlerini işe dönüştürebilecekler.'' 

Haber Tarihi : 7/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::