İşsizlere ve kalifiye eleman arayan işadamlarımız adına büyük önem taşıyan UMEM Projesi kapsamında kursları başlatan ve projeye start veren ilk 3 il arasında ilimiz yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (MEB-ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi(UMEM), 07. 02 2011'de kurslar aktif olarak start aldı.

UMEM kurslarının başladığı okullar arasında yer alan Sakarya Endüstri Meslek Lisesine ziyarette bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Üyeleri eğitim sınıflarında incelemelerde bulundular, kursiyerleri sınıflarında ziyaret ederek başarılar diledi.

Kendisi de meslek lisesi mezunu olan Altuğ, kursiyerlere projenin önemine değinerek istihdam sağlayacak ve meslek sahibi olmak isteyen herkese gelecek vaat eden önemli projenin başarı ile tamamlanması için karşılıklı gayret göstermek gerektiğini belirtti ve SATSO olarak bu anlamda her türlü desteği vereceklerini dile getirerek içeriği ve sonuçları itibariyle değerlendirildiğinde projenin oldukça verimli ve ülke genelini kapsayan çok ciddi bir proje olduğunu ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, kursiyerlere tavsiyelerde bulunarak “Bu kurslara devam ederken ve iş hayatına başladığınızda da aklınızın bir köşesinde girişimcilik hep olsun girişimciliğe yönelik çalışmalar da yapabilirsiniz. Bizim amacımız sizlere meslek edindirme ve iyi bir gelecek için iş imkanları hazırlanmasına alt yapı oluşturmak ve UMEM Projesi sizin için kursiyerlerimiz için büyük bir fırsat bunu değerlendirmelisiniz dedi. ”

İŞ-KUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya'nın da bulunduğu ziyarette heyet ayrıca, TOBB desteği ile alınan elektronik cihazları da inceleyerek, kursların başladığı, cnc torna, cnc freze, gaz altı kaynakçılık sınıflarını da gezdiler.

Kaya, kurslar hakkında bilgi vererek, öncelikli olarak iş güvenliği konusunda başlayan teorik eğitimlerin ardından firmalarda stajların başlayacağını ve hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerin eş zamanlı olarak devam edeceğini ifade etti.

 

Haber Tarihi : 13/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::