SATSO 7 Meslek Grubu (iklimlendirme Sistemleri ve Sıhhi Tesisatcılar) 2011 yılı paylaşım toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyesi Özden Doyuran, Meclis üyeleri ve Komite üyeleri ile meslek grubundan çok sayıda temsilci katıldı.

SATSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Adem Bilgin'in başkanlık ettiği toplantıya ayrıca İş-Kur Müdürü Tekin Kaya, AGDAŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Mücahit Alkan, Aktifbank Adapazarı Perakende Bankacılık Şube Yöneticisi Çetin Yıldırım ile basın mensupları da iştirak etti.

Elegante Kafe'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Meslek Komitesi Başkanı Adem Bilgen, doğalgaz'ın diğer fosil yakıtlara oranlar daha ucuz olduğunu, çevreci yakıt olmasından dolayı tercih ve teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Bilgen, teknolojik gelişmelerin hızla gerçekleştiğini ve bu nedenle doğalgazlı cihaz üreticileri teknolojiyi yakından takip ederek müşteri memnuniyetini göz önünde tutacak şekilde üretimler yapması gerektiğini vurguladı.

Bilgen konuşmasının devamında meslek üyelerine sıhhi tesisat ve montaj konusunda da bazı uyarılarda bulundu. Bilge'nin konuşmasının ardından SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ kısa bir konuşma yaparak SATSO tarafından hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. Altuğ, Sakarya Girişimcilik Kursları, İhracatçı destekleyen SAİGEP ve UMEM Projelerine büyük önem verdiklerini ifade etti.  UMEM ile ilgili bilgi veren Altuğ, “Şehrimizde işsizlik had safhada, amacımız işsizlere meslek edindirerek istihdamlarını sağlamaktır” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ise,  görev almak için yola çıkarken amaçlarının ön yargısız iletişimin yüksek olduğu bir anlayışı sergilemek olduğunu ifade ederek, “Bu gün bu toplantılar ile bu konuda ne kadar başarılı olduğumuzu gördük. İlimiz için ne yapabileceğimizi paylaşarak ortaya koyuyoruz. Bu bizim için çok önemli” diyerek konuşmasına son verdi. Özkoç'un konuşmalarının ardından Meslek komitesi başkan yardımcısı Abdullah Demir ve Necmi İbil kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından İs-Kur Müdürü Tekin Kaya, SATSO, KOSGEB ve İş-Kur iş birliğinde gerçekleştirilen istihdama ve iş gücü yetiştirmeye yönelik projeler hakkında bilgi verirken, ülkenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade etti. Kaya, işsizliğin nedenleri arasında yatırımın daralması, işçi maliyetlerinin artmasının neden olarak görülebileceği gibi vasıfsız eleman konusunun da işsizliğin ana nedenleri arasında yer aldığını ifade etti.

Kaya, bu sebeple, KOSGEB-SATSO ve İş-Kur arasındaki UMEM Projesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, bu projenin firma sahiplerine getireceği kolaylıklar ve imkanlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Kaya, UMEM konusunda iki endüstri meslek lisesinin eğitim verdiğini ifade ederek, bu iki okula 1 milyon 600 bin TL'lik malzeme destek verildiğini söyledi. Kaya'nın konuşmalarının ardından Aktifbank temsilcisi ve AGDAŞ Temsilcileri sunum yaptı.

Programın devamında SATSO 7 Meslek Grubu (iklimlendirme Sistemleri ve Sıhhi Tesisatcılar) Başkanı Adem Bilgin'e bir sürpriz yapıldı. 35 yaşına giren Bilgen'e katılımcılar huzurunda yaş gün pastası kesildi. Bilgen, yapılan bu sürprizden dolayı duygulandığı gözlendi.

 

Haber Tarihi : 14/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::