Doğu Marmara Kalkınma Ajansı kapsamındaki illerde mobilya sektöründe iştigal eden sektör temsilcileri buluşması Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. SATSO Yönetim Kurulu üyeleri de toplantıya katıldı.

 

Bölge toplantısını açmak üzere kürsüye gelen SATSO Başkanı Akgün Altuğ, komşu illerden gelen temsilcileri SATSO'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;

 

“Marmara Kalkınma Ajansı uhdesindeki iller aynı zamanda Türkiye'nin önemli üretim, ticaret ve ihracat merkezi. Bir takım sıkıntılarımız yok değil. Örneğin iyi bir konumda olan mobilya sektörünün günümüzde bu yeri koruyamaması söz konusu olduğunda arkadaşlarımız bir çalışma başlattılar. Doğu Marmara Kalkınma ajansı yönetim kurulunda görev alan biri olarak sorunları orada da görüştük. İller arasında kümeleşme daha fazla ticareti ve gelişmeyi sağlayacak. Sakarya mobilya konusunda kümeleşme merkezi olma yolunda. Diğer illerde de başka sektörlerde kümeleşme olacak. Birlikte üretim yapmanın getireceği avantajlar var.

 

SATSO'daki 32 meslek komitesine de kümeleşmeyi öneriyorum. Neler yapabileceğinizi araştırın, tartışın, görüşün. Mobilya İhtisas Organize bölge kurmak için önemli adımları attık. Bu konuda bir tüzel kişilik oluşturacağız. Konu İl genel Meclisi'nde de görüşülecek. Yer konusunda 2 alternatif var. Bu toplantı inşallah verimli geçer, konuya diğer illerin oda başkanları ve MARKA önem veriyor. Tekrar sizleri ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

Altuğ'un konuşmasının ardından Neşet Peker'in divan başkanlığını yürüttüğü heyetin öncülüğünde gündemdeki sorunlar masaya yatırıldı. Mobilya sektörünün mesleki sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Sakarya'da kurulmak istenen Mobilya ihtisas OSB'de yer alma konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. SATSO Meclis üyesi Neşet Peker, ekonomideki değişimlerin sürekli devam ettiğini vurgularken bu değişimlere ayak uydurmaları gerektiğini dile getirdi. Bu toplantılarla sektörün çözüm önerilerinin gündeme geleceğini ve önemli aşamalar kat edileceğine inandığının altını çizen Peker, katılımlarından dolayı Oda ve sektör temsilcilerine teşekkür etti.

 

Kocaeli Mobilyacılar Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Erman'da “Sakarya'da kurulması düşünülen Mobilya ihtisas OSB'nin bizim katılımlarımızla oluşturulabileceğini düşündük. Sakarya, Kocaeli ve Düzce 15 sene önce mobilyada çok güçlü idi. Artık gücünü başka illere kaptırmış durumda. Bu gücü tekrar kazanmak için bir araya geldik” diye konuştu.

Haber Tarihi : 16/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::