Çevre Platformu Toplantısı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) yetkililerinin ev sahipliğinde Hidro Elektrik Santrali (HES) şantiyesinde gerçekleştirildi.

 

Toplantının ana gündem maddesini Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın desteği ile hazırlanan “Sakarya'nın Stratejik Çevre Planı Formatı”nın tanıtımı ve değerlendirmesi ile HES Projesinin incelenmesi oluşturdu.  Tamamlanan format üzerinde Stratejik Planın oluşturulması ürecine başlanmış oldu.

 

SATSO Meclis Üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz, SATSO Meclis Üyesi ve Çevre Komisyonu Üyeleri Necmi İbil ve Alican Dalkan'ın katıldığı toplantıya ayrıca;  Serdivan İlçesi Kaymakamı Fahri Keser, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ Teftiş Kurulu Başkanı Osman Koç, Büyükşehir Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığından Bülent Odabaş, AGDAŞ satış pazarlama müdürü Mücahit Alkan, Meteoroloji İl Müdürü Akif Mamur, Sağlık İl Müdürlüğü Çevre Sağlığı Müdürü Celal Bergin, Tarım İl Müdürlüğü yetkilisi Yılmaz Ünal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Makine Mühendisleri Odası temsilcisi Sami Toksöz, Tema Vakfı İl Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, Yeta Derneği Genel Sekreteri Abdullah Demir, SATSO Çevre komisyonu üyesi ve Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Sinan Mehmet Turp, Çevre Komisyonu üyesi Zeliha İrez iştirak etti.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz, Sakarya'nın Stratejik Çevre Planı Formatı ile ilgili katılımcılara genel bilgi verdi. Taşöz konuşmasında, “Hazırlanan format stratejik planın hayata geçirilmesi adına ilk adımı oluşturmaktadır. Gerçekleştireceğimiz çalışma ile Türkiye'deki bütün illere örnek bir proje oluşturacağız. Planla ilgili yapılacak analizler ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşları doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirmektedir, bu doğrultuda planın ana sürecini tamamen sahiplenecek bir kurumun olması süreci daha da hızlandıracaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca bu plan ile ilgili her kurum ve kuruluşun bir görüşlerini beyan etmeleri işleyişin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Biz sanayi ve ticaret erbabı olarak ilimizin çevre sorunlarının çözülmesi adına çuvaldızı önce kendimize batırmaya hazırız ve şunu biliyoruz ki ilimizin stratejik planının tamamlanmaması ilimizin geleceğini tehlikeye sokar bunun için bir plan dahilinde hareket etmeliyiz. Gerçekleştireceğimiz çalışma ile Stratejik Çevre Planı'nın formatını belirleyeceğiz. Bu plan sonucunda nihai hedefleri belirleyeceğiz. İlgili tüm kurumlardan bilgileri toparlayarak, çok kapsamlı bir stratejik plan hazırlamayı hedefliyoruz. Stratejik planımızda; şuan ki durum, nereye varmak istediğimizi, amacımıza nasıl ulaşacağımızı belirleyeceğiz. Çok detaylı ve uzun soluklu bir hazırlık yaprak sorunları, çözüm yollarını tüm ayrıntılarıyla ortaya koyarak somut sonuçlar elde etmek istiyoruz” dedi.

SASKİ tarafından inşa edilen Hidro Elektrik Santralini incelemek için toplantının HES Santralinde yapıldığını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, Çevre konusunun çok önemli bir konu olduğunu belirtti. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak Çevre konusuna çok önem veriyoruz. Çevre konusunun uzun vadeli değerlendirilmesi gereken bir konu olduğu esası ile SASKİ olarak çalışmalarımızı 2050 vizyonuna göre gerçekleştiriyoruz. Çevre ile ilgili çalışmalar sorun ortaya çıkmadan, risk durumları önceden belirlenerek yaklaşılması gereken bir konudur” dedi.

 

Toplantı kurum yetkilileri ile karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 17/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::