“AB fonları, firmaların faaliyetlerini planlı yapması için bir fırsattır''

 SATSO, Sakarya'da AB hibe fonlarından yararlanma oranının yükselmesi adına bir ön tanıtım toplantısı düzenledi. Devlet Planlama Teşkilatı ve Bu konuda başarılı sonuçlar edinen Hacettepe Teknokent Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen seminerde, Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanma süreçleri ele alındı.  

“Ar-Ge Projelerinin Sistematiği” ve “Ar-Ge Devlet Destekleri” bilgilendirme semineri SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla meclis salonunda gerçekleşti. Etkinlik, meslek komitelerinden ve SAMİB Sakarya Makine İmalatçıları Birliği üyelerinden büyük ilgi gördü. Seminer Hacettepe Üniversitesinde Teknoloji Transfer Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Rıza BALIM ve Projes A.Ş. Genel Müdürü Etem ŞİŞMAN, Avrupa Birliği fonlarına genel bakış, uygulanmış örnek projeler ve Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanma süreçleri hakkında bilgi verdi.

Çok sayıda yerel ve ulusal projede yer alan Ahmet Rıza BALIM, hibe fonlarından yararlanmanın esas amacının rekabette öne geçmek olduğunu söyledi.

İŞ dünyasının Ar-Ge faaliyetlerini Üniversite katkısı ile gerçekleştirilmesinin yararlarına değinen BALIM, anlaşılması kolay, esprili sunumuyla takdir topladı.

2003 yılından bu yana Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge ve Hibe programları proje hazırlığı konusunda 600'ü aşkın sayıda projede yer alan, Kobiline İş Geliştirme Platformu' nun kurucusu Etem ŞİŞMAN, hibe programlarının hangi alanlarda geçerli olabileceğini anlattı. ŞİŞMAN; “Hibe ve destek programları büyük, orta, küçük; tüm ölçekteki işletmelerin işlerini geliştirmesi için fırsattır. Hibe ve desteklerden faydalanmak için işletmeler; başvuru makamının iş planına uygun olarak projelerini hazırlar. Bu da firmaların faaliyetlerini planlı yapması için bir fırsattır'' dedi.

Daha sonra DPT Bilgi işlem Uzmanlarından Müjgan Şan ile birlikte 1nci Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden konuşmacılar NEUTEC ziyaretinden de oldukça etkilenerek ayrıldılar.

Haber Tarihi : 18/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::