Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptıkları toplantıda gündemi değerlendiren 18nci meslek komitesi (Mimarlık-mühendislik Faaliyetleri Ve İnşaat Taahhüt İşleri Meslek Grubu) üyeleri, aradıkları standartlarda işçileri yetiştirebilecek Beceri10 Uzmanlaştırılmış Meslek Eğitim Merkezleri'nden yararlanma ve bu amaçla tanıtım toplantıları düzenleme kararı aldılar.

SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın'dan proje hakkında bilgi alan Komite Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu, Başkan Yardımcısı Mükerrem Çelik, Üyeler Süleyman Baş, Emre Yılmaz, Burhan Tan, Köksal Saltık, tüm meslek üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenmesi için çalışmalara başladılar. Komite Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu toplantı sonunda: ''UMEM kurslarının meslek grubumuzun işkollarına uygulanması üyelerimizin yararına olacaktır. SATSO'nun en kalabalık meslek komitelerinden biriyiz. Bu konuda istenen iyi niyet mektubu sayısı da oldukça fazla verilecektir. Bu anlamda UMEM Projesinde öne geçeceğiz diyebilirim ‘' dedi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ,  TOBB tarafından da desteklenen ‘Beceri '10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin işverene büyük teşvikler getirdiğini belirterek, staj süresi ve işverence kabulü durumunda 1, 5yıllık kaza sigortası desteğinin de önemli olduğunu söyledi. SATSO'ya veya İŞ-Kur'a gelerek başvuru yapan kursiyerler, ayrıca günde 15 TL ücret alacak.İnternetten de www.umem.org.tr başvuru yapılabiliyor.

 

Haber Tarihi : 19/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::