İlimizde  tarım, orman ve hayvancılık sektörüne yönelik düzenlenen fuarda tarım sektörü ile ilgili yeni teknolojiler, makine ve teknik ekipmanlar çiftçilerimizin beğenisine sunuldu. 
 

Tarım, hayvancılık, bitkisel üretim ve süs bitkileri sektörlerinde faaliyet gösteren 50'nin üzerinde firmanın stant açtığı  fuarda yeni teknolojiler tanıtılırken, arz ve talep taraflarının birbirileri ile aynı platformda buluşması sağlandı.

 

Vali Yardımcısı Emin Çolak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Meslek Odalarının Başkanları, Tarım İl Müdürü ve Daire Müdürleri, İl protokolü ve bir çok davetlinin yoğun bir katılımıyla açılan fuar 4 gün süreyle ziyaretçilerini ağırladı.

 

Adapazarı Şeker Fabrikası Depolarında gerçekleştirilen ve ilimizdeki sektör temsilcileri ile üreticilerin ve de alıcıların karşı karşıya gelmelerine vesile olan bu önemli ticari platformda tarım, orman ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren firmalar açmış oldukları stantlarda tarımsal amaçlı ürünlerini ve makine ekipmanlarını sergilediler.

 

Fuarda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da bir stant açılarak Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu'nun hazırlamış olduğu ve hayata geçirmeyi planladığı projeler kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerini hazırladıkları broşürlerle ve  slayt gösterisi eşliğinde ziyaretçilere aktaran Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu, ilimizde özellikle Organize Süt Üretimi ve Besi Bölgesi kurulması yönünde çok ciddi çalışmalar yürütüyor.

 

İlimizde hayvansal üretimin özellikle de süt üretiminin yeterli olmadığı, ilde kurulu tesislerin hammadde ihtiyaçlarını il dışından karşıladığı gerçeğinden yola çıkan komisyon üyeleri, şehrimizin muhtelif ilçelerinden kurulacak olan  Organize Süt Üretimi ve Besi Bölgeleri ile bu üretim açığının karşılanacağını ifade ediyorlar.

 

Eldeki  imkanların doğru ve verimli bir şekilde kullanılması ve il ekonomisine katkı sağlanması için rantabl işletmeler kurmanın bir zorunluluk olduğunu dile getiren komisyon üyeleri, bu fuar vasıtasıyla ilimizdeki hayvansal üretimin modern çiftlikler vasıtasıyla ve yeni teknolojilerle yapılması gerektiğini ilgili kesime ulaşarak aktarmayı  hedefliyorlar.

 

Ayrıca bu fuarın önümüzdeki yıllar için bir temel oluşturacağını belirten komisyon üyeleri, bu fuarın bir başlangıç olduğunu ve bundan sonraki dönemde ilgili tüm sektör temsilcilerinin fuara katılımlarını sağlamak için gerekli çalışmaları yapmayı amaçlıyorlar.

Tarım, orman ve hayvancılık fuarı 27 Eylül 2009 Pazar günü son buldu. Geleneksel hale getirilmesi ve her yıl daha da geliştirilerek düzenlenmesi planlanan fuar tarımsal faaliyetlerin daha modern aletlerle yapılması için sektörde yaşanan gelişmeleri sektörde faaliyet gösterenlere aktarmak için büyük önem arzediyor.

 

 

Haber Tarihi : 24/9/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::