KURUM, KURULUŞ VE BIRLIKLERE 1.200.000TL

 

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2011 yılı için iki ayrı destek programına çıkıyor. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Büyük, “Teknik Destek Programı” ve “Doğrudan Faaliyet Destek Programı” destek faaliyetlerini açıkladı. 

İlçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri MARKA genel sekreteri Erkan Ayan ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Büyük, Doğu Marmara İlleri olan Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova da bulunan kamu kurum, kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına Teknik Destek Kapsamında
400.000TL, Doğrudan Faaliyet Desteği Kapsamında da kurum, kuruluş ve birliklere 1.200.000TL olmak üzere toplam 1.600.000TL destek sağlanacağını söyledi.

Teknik Destek Program ının içeriği itibariyle hitap ettiği hedef kitlenin; Yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil kuruluşlar olduğunu söyleyen Vali Büyük, proje başına azamı 15.000 TL olmak üzere bölgedeki yerel aktörlerin kapasitelerinin geliştirilmesi için seferber edeceklerini belirtti.

Vali Büyük, Ulusal plan ve programlar çerçevesinde Bölge Plan ı'nın uygulama kapasitesini geliştirmek, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamak üzere Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Programında proje başına asgari 18.000TL azami 70.000TL destek sağlanacağını söyledi.

Vali Mustafa Büyük'ün konuşmasının ardından MARKA Proje Uygulama Birimi Uzmanı Şevket Kırıcı, “Teknik Destek Programı” ve “Doğrudan Faaliyet Desteği Programı” hakkında toplantıya katılanlara bilgiler verdi.

Haber Tarihi : 23/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::