SATSO Şubat Ayı Meclisinde Zihinsel Engelli Çocukların İstihdamı Dile Getirildi Ve Camili Bölgesine Yapılacak Yeni Camii Tanıtıldı…

SATSO Şubat Ayı Meclis toplantısına konuk olarak katılan Şehit Ali Borinli İlköğretim ve İş Okulu Koordinatörü Cemil Cebecioğlu ve İl Müftüsü Sinan Cihan katılarak, meclis üyelerine faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Şehit Ali Borinli İlköğretim ve İş Okulunun çalışmaları hakkında bilgi veren Koordinatör Öğretmen Cemil Cebecioğlu, çocukların istihdam edilmesi konusunda, SATSO Meclis Üyelerinden destek isteyerek; “Bu çocuklar 12 yıl boyunca eğitim veriyoruz. Ancak istihdam konusunda yeterli çalışma yapılamadığından, bu çocuklar 12 yıl sonra tekrar kendi dünyalarına dönüyorlar” dedi.

Okullarında eğitim alan çocuklara staj yaptıramadıklarını ifade eden Cebecioğlu, “Çünkü staj branşında uzman yetiştiren okulların öğrencilerine yaptırılabiliyor. Biz eğitim verdiğimiz çocuklara uzmanlaştırmamız mümkün değil” dedi. Cebecioğlu, bu çocukların çalıştıkları kurumların adeta robotu olduğunu ifade ederek, “Bu çocuklar komut ile işe başlar, komut ile işi bitirir. Yeter ki bu çocuklar işlerini öğreteceklerini, benimsetin. Benim sizlerden isteğim bu çocuklara iş ahlakının ve ayakta durmalarının öğretilmesinde bize destek olmanız, onları üretimin içine çekebilmeniz” diyerek, SATSO üyelerinden eğitimlerinde destek istedi.

İl Müftüsü Sinan Cihan ise Camili Valilik Kampüsü yanında planlanan dini tesis hakkında bilgi verdi. İl Müftüsü Cihan, camiler Müslümanların sosyal hayatlarının merkezinde yer aldığını ifade ederek, “Camili Valilik Kampusu yanında yapmayı planladığımız Cami'nin projesi tamam. Valilik ve bağlı birimlerin, Adliye Çalışanlarının, vatandaşların ve bölgenin gelmesi nedeni ile bu projenin orada hayata geçmesi kaçınılmazdı. Biz bu projeye ilimizin prestij projesi olarak bakıyoruz ve sizlerden katkı bekliyoruz” dedi.

İl Müftüsü Cihan caminin o bölgedeki insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve etkileyecek bir proje olduğunu ifade ederek, “Toplumun ileriye hızlı hamle yapması için, eğitilmiş bireylere ihtiyaç vardır.  Bu cami projesi sadece bir ibadethane değil, içinde ki birimler ile kütüphane, konferans salonu ve ek bölümlerle toplumun eğitimine katkı sağlayacak” dedi. Cami 25 bin 600 metrekare toplam alan üzerinde 4 kattan, otoparktan ibaret. İçinde Kur'an Eğitim Merkezi de yer alacak.

 

Haber Tarihi : 24/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::