Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi” kapsamında Türkiye İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Piyango Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliği sonuca ulaştı.

 

Protokole konu proje ile; öncelikle 16/18 yaş grubu olmak üzere sorunlu çocuklar/ gençlerin uyum iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla 10 kişilik 1 grup kursiyere Gazaltı Kaynakçılığı mesleğinde işgücü kursu verildi.

 

Umut Yıldızı Projesi kapsamında düzenlenen Gazaltı Kaynakçılığı kursu tamamlandı.

Risk altında bulunan çocuklara meslek kazandırmak amacıyla düzenlenen,”Umut Yıldızı Projesi” kapsamındaki kursun sertifika töreni Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ mesleki eğitimin önemine değinerek risk altındaki gençlerin iş hayatına kazandırılarak birer girişimci olmalarına yönelik çalışmaların da ülke ve ilimiz geleceği açısından önem arz ettiğini sözlerine ekledi. Altuğ ayrıca girişimciliğin gençlere iş imkanı sağlayarak sağlanabileceğini ifade etti.

 

SATSO Meclis Toplantısında düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Büyük,”İlimizde işsizlik açısından ciddi problemler yaşanmıyor. Dolayısıyla Türkiye standartlarının oldukça altındayız. Gençlerimizin iş sahibi olma ya da meslek edinmelerinde eksikliklerini görmekteyiz. SATSO ve İŞ KUR'un da bu eksikliklerin giderilmesinde muazzam katkıları olduğu bir gerçektir. Bu gün burada, 52 günlük kurs sonunda sertifika almaya kazanan 10 gencimizin mutluluklarına ortak olduk. Her ne kadar işsizlik yok desek de, sanayicilerinde işgücü taleplerini karşılamak durumundayız. Bu anlamda Endüstri Meslek Liselerinde oluşturduğumuz alt yapı ile uzun soluklu projelere imza atacağız dedi.

 

Daha sonra, Vali Mustafa Büyük, Ayhan Yıldırımer ve Barış Yılmaz'a, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Burhan Talan ve Hasan Öksüz'e, SATSO eski Meclis Başkanı İbrahim Balaban, Kadir Fidan ve Kemal Taş'a, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Onur Kılıç ve Ömer Akaya'ya, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Sinan Tanıra, SATSO Eski Meclis Başkanı Azmi Gürkan'da, Tayfur Yıldız'a sertifikalarını verdi.

Haber Tarihi : 24/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::