SATSO ve Finansbank protokolü ile girişimci KOBİ'lerin yatırım veya sermaye ihtiyacına yönelik her tür finansman ihtiyacı için AYF (Avrupa Yatırım Fonu)Kefaleti veriliyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin global pazarda yer alabilmeleri, finansman ihtiyacını karşılayabilmeleri ve dünyada yaşanan kriz ortamını fırsata çevirebilmeleri için gerekli her türlü desteği sağlamak adına finans kuruluşları ve bankalarla kredi protokolleri imzalamaya ve mevcut protokolleri konjonktürel değişime göre revize etmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Finansbank A.Ş. ile kredi protokolü imzaladı. KOBİ'lere yönelik olarak imzalanan kredi protokolü imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, üyelerin gelişen ve değişen küresel ticarete uyum sağlayabilmek için üretimi ve büyümeyi sürekli kılmak şart olduğunu dile getirerek, üyelerimizin gelişerek dünya rekabetinde yer alabilmeleri için gerçekleştirdikleri çalışmalardan birinin de Finansbank ile yaptıkları ortak protokol olduğunu ifade etti.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu protokol imza töreninde, Finansbank Sakarya Şube Müdürü Mesut Yavuz protokol kapsamındaki özel kredi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yavuz konuşmasında ilimizdeki KOBİ'lere yönelik gerçekleştirdikleri bu özel kredi çalışmasının oldukça verimli olacağına ve KOBİ'lere büyük fayda sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Bu çalışmanın içeriğinde; Hazine Müsteşarlığı ile yapılan Faiz Desteği Protokolü'nde şehrimizde faaliyet gösteren firmalardan müsteşarlıktan yatırım teşvik belgesi almış ve içinde faiz desteği yer alan çevre ve ar-ge yatırımlarının toplam tutarının üzerinden faiz indirimi uygulanacağı belirtti.

Yavuz, konuşmasının devamında şu konuları açığa kavuşturdu ;

“Yap-Sat Müteahhit Firmalara Özel Kredi'yi de içeren protokol ilgili firmalara inşaat projeleri konut kredisi aşamasına gelmeden temel aşamasında kredi verilmektedir. Şehrimizde faaliyet gösteren ve Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazanmış firmalara ajans yatırımlarının %60'ına kadarlık kısmında hibe desteği verilmektedir.

KGF ortaklarından olan Finansbank, ayrıca her köye bir kobi projesine de kredi desteği vermektedir.

Özellikle girişimcilerin desteklendiği pakette Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile yapılan bir anlaşma kapsamında Türkiye'de AYF Garantisi'ne hak kazanan KOBİ ve mikro ölçekli firmaların yatırımlarına “teminat desteği” sağlamaya başlayacaktır.

 “AYF Teminat Destekli KOBİ Yatırım Kredisi” ile yatırım ihtiyaçlarına yönelik 2 destek paketi ile çözüm sunuyoruz:

Girişimci Paketi en az 6 ay, en çok 3 yıldır faaliyet gösteren, yıllık cirosu 2 milyon euroyu çalışan sayısı 10 u aşmayan kobiler maksimum 52,000 TL 6-60 ay vadeli kredi tutarının %75'i oranında AYF kefaleti verilmektedir.

 Makine-Teknoloji Paketi'nde ise kapasite artırımı ya da hizmet kalitesi artışına yönelik ekipman alımı, tesis modernizasyon, inovasyon çalışmaları vb. her tür teknolojik yatırım talebi olan ve KOBİ'lere kredi desteği verilmektedir.” dedi.

Kredi Protokolünün detayları basın kitinde yer almaktadır.

 

Haber Tarihi : 1/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::