SESAM'ın öncülüğünde Sakarya için ortak stratejik plan

Sakarya Üniversitesi ‘nin yeni döneminde SESAM  üniversitede gündemi tartışıyor.  Kökü 1965 yılında o zamanki adıyla İstanbul Üniversitesi İktisat ve İçtimaiyat (Sosyoloji) Enstitüsü bünyesinde kurulan Sakarya Sosyal Araştırma Merkezi'ne  (SSAM) kadar  giden  SESAM,Rektör Muzaffer Elmas'ın yeni döneminde şehir ile ilgili araştırmalara önem vermesiyle yeniden ön plana çıkmaya başladı.
Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) Sakarya ilini ilgilendiren ekonomik, sosyal, tarihi ve kültürel alanlarda araştırma ve inceleme yapmak üzere kuruldu
SESAM, her cuma, merkezindeki ;''Sakarya Konuşmaları;''a dıyla  çalıştaylar düzenliyor.
Bu haftanın konuğu ise SATSO Başkanı Akgün ALTUĞ idi. Başkan ALTUĞ ile akademisyenler Sakarya ile ilgili projeleri tartıştılar.
Sakarya Konuşmaları'na, Anayasa Mehkemesi Üyesi Prof.Dr. Engin YILDIRIM, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Metin KÜÇÜK, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Anayurt, SESAM Yönetim Kurulu, Başkan Doç.Dr. Hamza Al, Başkan Yardımcısı Y.Doç.Dr. Hayrettin ZENGİN, Yönetim Kurlu Üyeleri Doç.Dr. Ekrem Gül, Doç.Dr. Şuayip Çalış, Araş. Gör Kazım Mert ve Araş. Gör. Dr. Cemal İyem ile SATSO Danışmanı Serkan TARANOĞLU katıldı.
Toplantıda SATSO başkanına ortak akıl ve güçbirliği sloganıyla yürüttüğü pçalışmaları için teşekkür edildi. Sakarya;da ortak iş yapmanın zorlukları tartışıldı.  Daha sonra SESAM tarafında planlanan Kent Bilinci Araştırması,Sakarya';da Spor çalıştayları konusunda bilgi  verildi ve görüş alışverişinde bulunuldu.
Sakarya'da her kurumun kendi stratejik planının olmasının yarattığı sıkıntılar, bu stratejik planların birbirlerinden bağımsız ve habersiz olmasının önlenmesi konuşuldu.
SESAM;ın koordinatörlüğünde Valilik, Büyükşehir Belediyesi, SATSO, SESOB ve diğer tüm sivil toplum kuruluşların katılımı ile bir kent vizyonunun oluşturulması için çalışmalara başlanılması planlandı.
SATSO Başkanı ALTUĞ,Sakarya ile ilgili her türlü çalışmaya destek vereceklerini söyledi.
SESAM yetkilileri , her hafta bir Sakarya sevdalısı ile Sakarya'yı konuşmaya devam edeceklerini belirttiler.

Haber Tarihi : 5/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::