Eğitimci, sanatçı kişiliğiyle tüm Türkiye'de tanınan Hüsnü Gürsel için elele verildi.

Sakarya'nın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Fotoğraf Sanatçısı Hüsnü Gürsel anısına layık olarak SATSO, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve SAGÜSAD tarafından ortak fotoğraf yarışması düzenleniyor

Konu ile ilgili Yönetim Kurulu kararı aldıklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ; “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na yakışacak etkinliklerden biri olacak. Eğitimci, sanatçı kişiliğiyle tüm Türkiye'de tanınan Hüsnü Gürsel beyefendiliği ile örnek insandı. Vefat etmeden önce de bizzat evine giderek SATSO olarak kendisine verdiğimiz değeri belirtmiştik. Eğitime ve sanata yapmış olduğu hizmetlerle, birçok kişiyi bilim ve sanat dünyasına kazandırmış, Adapazarı'nın adının ulusal ve uluslararası alanlarda duyurulmasına büyük katkıları olmuştur.

Değerli fotoğraf sanatçımız Hüsnü Gürsel onuruna düzenlenecek fotoğraf yarışması ile kaybolan değerlerimizi hatırlamak, onların kişiliklerini yaşatmak ve Adapazarı fotoğraf sanatının dolayısıyla Hüsnü Gürsel'in Türkiye için önemini bir kez daha hatırlamak amacımız olacak.

 Kendine özgü tarzı ve sanat camiasına kazandırdığı isimlerle bir ekol olan Hüsnü Gürsel'in anılacağı yarışmanın geleneksel hale gelerek şehrin kültür sanat belleğinde yer kazanmasını arzuluyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 8/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::