Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan SATSO Heyeti, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali  Mustafa Büyük, sanayi ve ticaret odalarının bir kentin gelişmesinde önemli yeri olan ciddi sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti. Vali Büyük konuşmasının devamında, “SATSO'da gerçekleşen değişiklikler olsa da işleyişin ve hizmetlerin aynı şekilde devam etmesi ve sistemin ilerleyerek gelişmesi gerekmektedir. Kurumlar arası uyumun çok önemli olduğuna inanıyorum, kurumlar arasındaki sinerji ile netice almak daha da kolaylaşır .Bu anlamda zaman zaman ortak çalışma ve platformda buluşmak gerek. Sakarya bulunduğu konum itibariyle gelişmeye çok müsait bir bölgede yer almaktadır. Kentin ve halkın geleceği adına sıkıntı yaratmayacak, istihdam sağlayacak düzenli bir sanayinin gelişmesi ve desteklenmesi gerekli. 

Eskiden doğrudan sanayinin kendisine bakarken şimdi çevreye de bakıyorlar bu bilinç zaten sanayicide de oluşmuş durumda, her şey dengede gelişmeli, hiç kullanılmayan insanlara yarar sağlamayan doğal alanlar zamanla gelişmeyi olumsuz etkiler Halkla iyi iletişim kurularak bu alanlar kullanıma açılmalı ve hem sanayi alanlarını hem de doğal alanları dengede tutarak gelişmeye önem verilmeli sadece çevre ve doğa dersek gelişemeden kalırız, ikisini de dengede tutmalıyız.”dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulundaki değişiklikler hakkında bilgi vererek “ SATSO olarak işleyişimiz ve sistemimiz kaldığı yerden daha da ilerleyerek devam edecek. Biz kendimizi sanayici ve ticaret erbabı ile bürokrasi ile arasında köprü oluşturmak, üyelerimizin bürokratik anlamda yaşadıkları her türlü sorunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca ilimizin kontrollü sanayi ile ilerleyebilmesi sanayi gelişirken tarım ve turizmin de baltalanmadan faydalı yatırımlara yönelmek için gerekli her türlü girişimin de öncüsü olmayı hedefliyoruz. Bu anlamda çok ders çalışıp doğru kararlar vermeliyiz, Kentimizin ve halkımızın geleceği,  aldığımız kararların kurbanı olmasın. Biz tüm iyi niyetimiz ve hizmet etmek şevkimizle gayret ederek elimizden geleni yapmaya çalışcağız.”

Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ise kontrollü sanayi ve çevre bilinci konusuna değinerek ilimizin depremden sonra özellikle çevre ve doğaya sahip çıkma konusunda bilinçlendiğini belirt. Borazancıoğlu ayrıca bu çerçevede Sakarya'nın geleceği ve gelişmesi adına çok şanslı olduğunu çevresel olarak en az hasarla en kaliteli sanayinin getirilebileceğini dile getirdi.

Haber Tarihi : 22/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::