Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan SATSO heyeti, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı ziyaret etti.

Başsavcı Ferhat Kapıcı, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek SATSO'nun ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve camianın ilimizin gelişimi açısından önemli çalışmalara imza attığını ve atmaya da devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ilimizdeki tüm resmi kurumlarla gereken işbirliği ve çalışmaları, neticeye kolay ulaşmak adına bir sinerji ve ortak güç oluşturarak çalışmaya devam ettireceklerini ifade etti.  İlimizdeki cezaevleri hakkında da bilgi almak isteyen Kösemusul, her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Kapıcı ilimizdeki cezaevleri ve bu cezaevlerinin işleyişi hakkında da bilgiler verdi ve ; “ İlimizde 4 tane cezaevi bulunduğunu dile getirerek “ilimizdeki cezaevleri oldukça modern bir yapıya sahip cezaevlerimiz artık Avrupa ülkelerindeki cezaevlerinden daha modern bir yapıda işlemektedir. Fiziki şartlar olarak da gereken yaşam alanları mevcut.”dedi.

SATSO Heyetinin diğer ziyareti Sakarya İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'a oldu. SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu'nun da bulunduğu ziyarette ilimizin asayiş durumu ve suç oranındaki düşüş hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu.

Bilkay SATSO Camiasındaki değişimin ilimize hayırlı olmasını dileyerek büyük sivil toplum örgütlerinin iletişim konusunda çemberi daima genişletmeleri gerektiğini ve SATSO'nun bu konuda oldukça başarılı ve örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

MOBESE Sisteminin ilimizdeki suç işleme oranını düşürdüğünü belirten Bilkay ayrıca, MOBESE‘nin özel ve önemli bir sistem olduğunu ve ilimizdeki devlet yatırımları arasında ön sırada yer alan önemli bir atılım olduğunu ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise camia olarak bir rotasyon geçirdiklerini belirterek “ Bu rotasyondan sonra  yine çalışmalara  devam ediyoruz. Ortak akıl dedik şimdi de ortak hareketin zamanı geldi diyoruz ve hep birlikte düşüncelerimizi harekete geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. Kösemusul ayrıca ilimizdeki suç işleme oranındaki düşüşten duydukları memnuniyeti dile getirerek ilimiz emniyet camiasının oldukça başarılı bir şekilde çalıştığını dile getirdi.

Haber Tarihi : 23/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::