SATSO Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Mehmet Erdoğan, iş dünyası ile ilgili uygulamaları gündemine aldı

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili A. Adayı Mehmet Erdoğan bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığı SATSO'yu (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası) beraberinde MHP İl Başkan Yardımcısı Burhanettin Kılıç, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan, İl Genel Meclis üyesi Ahmet Din ile birlikte ziyaret etti. Mehmet Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Adnan Borazancı ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, diğer siyasi partilerde de birçok SATSO üyesi aday adayının bulunduğuna dikkat çekerken, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. SATSO Yeni göreve gelen Kösemusul ve Borazancı'ya hayırlı olsun temennisinde bulunan Mehmet Erdoğan,
İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik primi yükünün azaltılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi ;

 ‘'Vergisini zamanında düzenli ödeyen vatandaşlarımıza vergi indirimi sağlanmalı. Özel iletişim vergisi ile mobil hizmetlerde abonelerden alınan kullanım ücreti ve ruhsat ücreti kademeli olarak kaldırılmalı. Vergi oranlarında yapılacak indirimle, ekonomide canlılık sağlanacak ve vergi tabanı genişletilecek.'' Görüşmede dış etkenlerin ekonomiye etkileri de konuşuldu.

Akgün Altuğ'un Milletvekili Aday Adayı olmasından sonra SATSO Yöntim Kurulu Başkanı olan Mahmut Kösemusul'a Türk Kadınlar Birliği (TKB) Şube Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Dernek olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgi veren TKB Şube Başkanı Tevhide Yağan kendilerin bir eğitim derneği olduklarının bir kez daha altını çizdi. Yağan, "Şu anda açmış olduğumuz okuma ve yazma kurslarımız devam ediyor. Biz kadınlarımıza yönelik eğitim alanında bir çok kurs açtık açmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte Ferizli Cezaevi'nde kalan kadınlarımız için tekstil kursu düzenleyeceğiz. Umarım bu kursumuzda da hedeflediklerimize ulaşırız. Ama biz eğitim alanındaki sorumluluğumuzu biliyoruz ve bu çerçevede üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz" dedi. Tevhide Yağan, siyaset döneminde bayan adayların çoğunlukta olmasının da son derece sevindirici olduğunu söyledi. Yağan, "Bu aşamadan sonra mutlaka kadın aday adaylarımız, seçilme şanslarının yüksek olduğu sıralara aday olarak yerleştirilmesi en büyük dileğimizdir. Türk Kadınlar Birliği olarak en az 3 kadınımızın milletvekili olarak da görmek istiyoruz" dedi.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise Yönetim Kurulu Üyeleri arasında kadına yer verdiklerini ve kadına önem veren bir kurum olduklarını dile getirerek, "Bir önceki Başkanımız Akgün Altuğ döneminde yönetim kurulunda bir kadın üyemiz vardı. Benim başkanlık döneminde ise Başkan Yardımcımız bir bayan. Bu SATSO tarihinde bir ilktir. Kadının önemini benimsemiş bir kurumuz. Kadın Girişimciler Kurulumuz da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bizde her desteği verdik vermeye de devam edeceğiz" dedi. Yağan ise bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Ziyaretin ardından TKB Başkanı Tevhide Yağan ve yönetimi SATSO Başkan Yardımcılığına getirilen Yıldız Bezek'i de ziyaret etti. Ziyarette Bezek'e çiçek takdiminde bulunan Yağan, "Siz bizi gururlandırdız. Bu yüzden başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Yıldız Bezek ise gerçekleştirilen bu ziyaretten son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Haber Tarihi : 30/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::