Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'da makine sektörünün daha güçlü bir konuma gelmesi için oda olarak SAMİB'e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kösemusul, Sakarya'daki makine sektörünün kümelenmesi ile sektörün daha da güçleneceğini belirtti.

SAMİB Yönetim Kurulunu ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunan Başkan Kösemusul, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilin planlı ve sürdürülebilir gelişimine öncülük edecek projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kurulması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Sakarya'nın makine sektöründeki gücünü daha da artıracağını da ifade eden Kösemusul şöyle devam etti: “SATSO olarak bu projenin yanındayız. Ancak, bu konuda oda olarak bütün birimlerimizi harekete geçirip, yeni bir yol haritası belirleyip, A, B, C planlarıyla yolumuza devam etmemiz gerekiyor. İlimizde Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması projesini daha geniş kapsamlı ele alıp değerlendirmemiz gerekiyor. İlimiz makine sektöründe güçlü bir konumda. Ancak, bu gücü bölgesel bir güç haline getirmek ve Türkiye ölçeğinde daha güçlü bir noktaya taşımak için önce sektörün yeni bir yapılanma ve yeni bir yol haritası ile gücünü birleştirmesi gerekiyor. Bu süreçte SAMİB'in yaptığı çalışmaları ve kurmayı planladığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini önemsiyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projenin yanındayız.”

SAMİB (Sakarya Makine İmalatçıları Birliği) Başkanı Metin Kar ise makine sektörü olarak 2023 hedefine kilitlendiklerini belirterek, SAMİB'in çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini söyledi.

SAMİB'in kuruluşundan buyana özellikle Üniversite-Sanayi işbirliği alanında önemli bir yol aldıklarını da ifade eden Kar şöyle devam etti “İlimizin dinamiklerini harekete geçirip, bir sinerji oluşturmayı planlıyoruz. Bu amaçla ilimizde Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışma başlattık. Bu konuda belirlediğimiz yer ile ilgili olarak görüşmeler yapıyoruz. Biz SAMİB olarak daha çok proje üretmek istiyoruz. Ortak makine marketler kurmak istiyoruz. Ortak satın alma yapmak istiyoruz. Ortak Ar-Ge kurmak istiyoruz. Ortak insan kaynakları departmanı kurmak istiyoruz. Ortaklar olarak teknoloji üniversitesinin kurulmasını istiyoruz, üniversitede yetişecek olan teknik adamın bizim ihtiyacımız olan teknik donanımlara göre yetişmesini istiyoruz. Biz Sakaryalı makine üreticileri olarak çatı kuruluşumuz olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile daha çok işbirliği yapmak istiyoruz.”


RESİM:
SAMİB dernek binasında yapılan toplantıya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mahmut Kösemusul ve yönetim kurulu üyeleri Bülent Yazar ve Turgay Çelik, meclis başkan vekili Orhan Yılgenci, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Harun Taşkın, Doç. Dr. Cemalettin Kubat ve Öğretim görevlisi Çetin Karakaya ile Sakarya Makine İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Haber Tarihi : 30/3/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::