Mahmut Kösemusul ; “UMEM'i en iyi uygulayan 3 odadan biriyiz”

SATSO Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu başkanlığında yapıldı.

SATSO Meclis Eski Başkanlarının konuk olarak katıldığı meclis toplantısına başlamadan SATSO Yönetim Kurulu Eski Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş, Meclis Eski Başkan Yardımcısı İzzet Dönmez ve Meclis Eski Divan Katibi Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na vermiş oldukları hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi. Muzaffer Güneş'e plaketini Meclis Eski Başkanı Mehmet Hamdi Güler, İzzet Dönmez'e plaketini Meclis Eski Başkanı İbrahim Balaban, Nadir Öztürk'e plaketini Meclis Eski Başkanı Azmi Gürkan takdim etti.

 

Plaket töreninin ardından Yönetim Kurulu'nun Aylık icraatları ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

 

Geçtiğimiz ay yoğun bir gündem yaşadık. Akgün Altuğ ve Engin Özkoç başkanlarımızı iki farklı partiden siyaset sahnesine uğurladık. Allah yollarlını açık etsin. Biz büyük bir aileyiz ve inşallah onlar ailemizin Ankara'daki temsilcileri olurlar. Yönetim Kurulumuz Başkanlık görevine beni layık gördü. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Aynı şekilde siz değerli Meclis üyelerimizin oylarıyla başkanlığa seçilen Adnan Borazancıoğlu'na başarılar diliyorum. Ayrıca Meclise katılan yeni üyeler; Ahmet Çıbuk, Onur Kansu ve Ömer Faruk Tezkorkut'a da aramıza hoş geldiniz diyor yeni görevlerinizde başarılar diliyorum. Hep birlikte şehrimizi daha güzel günlere taşımak için çalışacağız.

 

Türkiye'nin en büyük istihdam projesi. Odamız bu projede öncü. En iyi uygulayan 3 odadan biriyiz. Talebi arttırmak için Muhtarlar ile işbirliği yaptık: İşsizsen SATSO'ya gel. Sloganı ile afişler hazırlatarak muhtarlıklara gönderdik.

 

Bazı Meslek komitelerimizden arkadaşlarımız faaliyette olmayan üyelerin aidatlarının devam etmesiyle ilgili bir sorunu ilettiler. Bu sorunla ilgili Vergi Dairesi ve Muhasebeciler Odası ile görüşecek ortak çalışma kararı aldık. Ayrıca TOBB ve Sanayi Bakanlığı'na yazılar yazdık ve sorunun çözümü için gerekli girişimleri yaptık cevap bekliyoruz.

 

Torba Yasa olarak anılan 6111 sayılı kanun Cumhuriyet tarihimizin en büyük borç yapılandırması ile ilgili olarak üyelerimizin bundan maksimum düzeyde istifade etmelerini sağlamak için Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile birlikte 2 panel düzenledik. Yoğun katılımlı bu panellerin video kayıtları web sitemizden izlenebilir. Bu konuda bilgilendirme toplantıları devam edecek.”

 

Yönetim Kurulu'nun aylık faaliyetleri ile ilgili söz alan Meclis üyesi İzzet Dönmez,   

“Kayıtlara geçmesi açısından görüşlerimi belirtmek üzere kürsüye geldim.Meclis Başkanı Adnan Boranzıcıoğlu ve Mahmut Kösemusul'a çalışmalarında başarılar diliyorum.Şahıslarıyla sorunum yok 2009 yılında bir seçim yapıldı ve bu seçimle Sakarya'ya hizmet vaat edildi.2yıl geçti. Başkanlar siyasete yöneldiler.'' dedi ve yeni yönetim kurulu başkanının seçilmesiyle ilgili tüzüğün düzenlenmesi gerektiğini savundu.Meclis Başkanlığına seçilememesinin sorumluları olduğunu düşündüğünü söylerken İzzet Dönmez'in  sarfettiği  sözlerine  meclis üyelerince tepki gösterildi.  Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu müdahale ederek SATSO meclis kürsüsünde konuşanlara sabırlı olunması gerektiğini ancak Dönmez'in de maksadını aşan söz söylediğini kabul etmesini isteyerek ‘'En küçük en büyükle bir arada olursa Sera'dan fezaya her şey güzel olur'' diyerek toplantıda sakinliği sağladı. Dönmez tekrar söz sırası kendine geldiğinde Mevlana ekolünü benimsediğini ve konuşmasının sonunda bir olalım mesajı vermek istediğini belirterek maksadını aşan sözü varsa geri aldığını belirtti .

 

 

Tekrar söz alan SATSO Meclis Üyesi Muzaffer Güneş ise TİGEM'in işletilmesinin sadece ekonomik anlamda değil Sakarya'daki birliktelik kültürü için elzem olduğunu dile getirdi.

 

SATSO Meclis Üyesi Birol Öner Orhan Camii ve çevresi ile ilgili Büyükşehir belediyesi kapsamında yapılan çalışmanın hem kent merkezinin görselliği hem de ekonomisi anlamında çok önemli olduğunu belirterek SATSO'nun yapılacak yeni düzenleme ile ilgili bir çalışma yapmasını ve belediyeye öneri sunmasını dile getirdi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi bölümünde 19. meslek komitesinin yaptığı toplu taşıma fiyat tarifesi ile ilgili olarak meclis üyeleri görüşlerini belirtti. Bu madde yeterince görüşülmesinin adından oylanarak kabul edildi.

 

Meslek Komitelerinin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Meclis üyesi Neşet Peker kurulması planlanan Mobilya İhtisas OSB ile ilgili olarak görüşlerini belirterek bu konuda ivedilikle hareket edilmesi gerektiğini arazi tahsisi konusunda diğer illerden de taleplerin olduğunu uygun bir alana karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Meclis Üyesi Ekrem Seçkin Torba yasa ile ilgili komitelerinde istişarede bulunduklarını belirterek SEDAŞ'ın  mesken ve ticarethanelerin elektrik kullanımı ile ilgili yapılandırmaya girmediğini dile getirdi. BU konuda elektrik kullanıcılarının mağduriyetini gidermek için bir çalışma yapılmasını önerdi.

 

 

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Çelik tarıma dayalı yatırımları destekleme konusunda bilgi verdi. Bu hibe programından üyelerimizin yararlanabileceğini ifade ederek AR-Ge biriminin bu konuda üyelere her türlü hizmeti verebileceğini de sözlerine ekledi. Hiba programının son başvuru tarihi 9 nisan.

 

Meclis Üyesi Behlül Bayrak15 mart tüketici haftasında komiteleri tarafından gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. GSM bayilerinin gelir vergilerinin çok yüksek olduğunu belirterek bu durumun yetkili bayileri mağdur ettiğini özellikle kontör vergilendirmesinin ciro üzerinden yapılmayıp kar üzeriden yapılmasının daha iyi olacağını dile getirdi.

Mclis üyesi Hakan Yangel SEDAŞ'ın mesken ve ticarethaneler için borç yapılandırmasına dahil olmamasının insanları zor duruma düşürdüğünü bu alanlarında yapılandırmaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.  

 

Ahmet Çıbuk Eskişehir ve Sakarya arasında bir kıyaslama yaparak Eskişehir'in Sakarya'dan daha iyi durumda olmasının sebebinin  kentin ileri gelenleri ve eşrafının kentin gelişmesi adına el ele verdiğini aynı birlikteliği Sakarya'da da görmek istediklerini dile getirdi.

 

Haber Tarihi : 31/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::