Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA)'nın hizmet alanını kapsayan illerin Ticaret ve Sanayi Odaları “Mobilya Ürünleri Grubu Meslek Komiteleri Müşterek Toplantıları”nın dördüncüsü Kocaeli Ticaret Odası'nda gerçekleşti. Toplantıya Odamız 8.ve 26.meslek komitelerinden temsilciler katıldı.

Toplantının ana gündem maddesini “Mobilya Ürünleri Grubu Meslek Komiteleri” yürütme kurulu oluşturan toplantıda SATSO 8.Meslek Komitesi Üyesi ve Meclis üyesi Neşet PEKER, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'ndan temsilcilerin bulunduğu yürütme kuluna eşbaşkan seçildi.

Toplantıda Mobilya Organize Sanayi Bölgesi için yer çalışmaları, sektördeki “Kapatıyoruz” kampanyaları ile ilgili rekabet sorunları,  sektöre yönelik fuar ve eğitim çalışmaları, mobilyanın lüks tüketim malı olarak kabul edilmesi ile  %18 oranında KDV alınması gibi sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Bir sonraki toplantının Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılması kararı ile toplantı sona erdi.

Haber Tarihi : 31/3/2011