Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi 20. Meslek Komitesinin (Petrol Ürünleri Toptan Ve Perakende Ticareti Meslek Grubu ) aylık olağan toplantısı Komite Başkan Yardımcısı Selami İlhan, Yönetim Kurulu Ve Komite Üyesi  Yıldıray Çakar, Meclis Ve Komite Üyeleri ; Hakan Yangel, A.İhsan Bakım, Komite Üyeleri;  Ahmet Göl  Ve Ercan Akarsu'nun ve grup üyelerinin  katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesini yollarda satılan madeni yağ oluşturdu.

Komite adına söz alan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ve Komite Üyesi Yıldıray Çakar yaptığı açıklamada ;

Ülkemizde toplanan vergi gelirleri içinde yüksek bir paya sahip akaryakıt sektörü son dönemlerde araçlarda yakıt olarak kullanımı hızla artan “10 numara yağ”  sebebiyle büyük zarar görmektedir. Bu sebeple bu soruna çözüm geliştirmek adına toplantıda buluştuğumuz ortak nokta, 10 numara yağın mali işlemlerde akaryakıt olarak fatura edilmesinin önlenmesi, mali yönden geçerli yakıt olarak kabul edilmemesi yönünde Maliye bakanlığı bünyesinde çalışma başlatma kararı aldık. dedi.

Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısında Komite ve grup üyelerinin sektörde yaşanan 10 numaralı yağ satışı ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini içeren görüşleri dinlendi.

Bundan sonraki toplantıya; Sakarya Milletvekili Hasan Ali ÇELİK,( TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ) ile Vergi Dairesi Başkanlığı, Sakarya Valiliği Çevre İl müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şubesi, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçıklık şube temsilcileri davet edilerek toplantılara devam edilmesi kararı alındı.

Ayrıca toplantıda ilimiz akaryakıt sektöründe ortak hareket edilerek sorunlara çözüm getirilmesi kararı alınarak toplantı sona erdi.

 

Haber Tarihi : 3/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::