Sakarya Çevre Platformu'nda yer alan SATSO Çevre Komisyonu Platform öncülüğünde devam eden Sakarya'nın Stratejik Çevre Planı Taslağı nın içeriği ile ilgili komisyon üyeleri ile birlikte çalışmalarını ortak sürdürüyor.

Çevre Komisyonu Toplantısı SATSO'da M. Önol Taşöz başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyon üyelerinin her ay düzenli olarak katılım gösterdiği toplantının bu ayki ana gündem maddesini, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle hazırlanan Sakarya'nın Stratejik Çevre Planı Taslağının içeriğinin doldurulması ve MARKA'dan talep edilen destek kapsamında Doğrudan Faaliyet Destek Programına başvuru dosyasının görüşülmesi oluşturdu.

Komisyon Başkanı ve SATSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Önol Taşöz konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Çevre ile ilgili çalışmalar sorun ortaya çıkmadan, risk durumları önceden belirlenerek yaklaşılması gereken bir konudur. Bu anlamda Sakarya'nın Stratejik Çevre Planı ilimizin çevresel anlamda geleceği için büyük önem teşkil etmektedir. Konu ile ilgili olarak destek başvuru dosyasının MARKA tarafından kabul edilmesi halinde Sakarya'nın Stratejik Çevre Planının oluşturulması için gerekli olan bütçe karşılanmış olacak. Hazırlanan format stratejik planın hayata geçirilmesi adına ilk adımı oluşturmaktadır. Gerçekleştireceğimiz çalışma ile Türkiye'deki bütün illere örnek bir proje oluşturacağız.”dedi.

Toplantıda ayrıca, 30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan Çevre Haftası'nın geniş katılımlı ve etkili bir organizasyon ile kutlanması için yapılacak çalışmalar ve çevre ile ilgili kurum, kuruluş, dernek, vakıf, kulüp ve benzeri oluşumların envanterinin çıkarılarak tüm etkinliklerin ilgililerine iletilmesi konusu görüşüldü.

Haber Tarihi : 7/4/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::