Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) üyeleri ilimizde faaliyet gösteren eczacılarla müşterek bir toplantı düzenledi.

15. Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Turhan Bölükbaşı, Meslek Komitesi ve Meclis üyesi Murat Kılıç, Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Özlem Akalın ve komite üyesi Nihat Uğurhan ile birlikte Sakarya Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar, Genel Sekreteri Ümit Aralp Gözükara, Sakarya SATSO Disiplin Kurulu Başkanı Fethi Sarıoğlu, Eczacı Cemal Güler ve Niyazi Atasoy ve Uzman Doktor Aykan Zafer Pınar katıldığı söz konusu toplantıda eczacılık mesleğinin sorunları tartışıldı.

Toplantıda, eczacılık sektörü ile ilgili yaşanan güncel sorunlar ele alınarak, eczacı karlılığının ilaç fiyatlarına doğrudan bağlı olması, stok zararlarının üretici tarafından karşılanamıyor oluşu, ilaç sanayinin kamuya iskontoların eczane üzerinden geçerken eczacıya uğrattığı zarar konuları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Eczacılar ve komite üyeleri üzerinde istişarelerde bulundukları bu sorunların çözümü ile ilgili SATSO önderliğinde çözüm arayışına gireceklerini ve gerekli yazışmaları yapacaklarını dile getirdiler.

Toplantıda ayrıca, İzmit”te bulunan SGK faturalandırma servisinin hem vatandaşların hem de SGK ile çalışan tüm kamu ve özel kurumların her ay zorunlu olarak faturalarını ve raporlarını sundukları merkezi bir birim olması sebebiyle birimin kadrosunun büyük bir kısmının her gün Sakarya'dan İzmit'e çalışmaya gittiği ve bu birimin Düzce, Bolu, Sakarya ve Kocaeli'nin tüm faturalarını teslim aldığı için büyük bir yoğunluk yaşandığı belirtildi. Söz konusu yoğunluğun iş akışı açısından sorunlara neden olduğu ve bu konunun çözümü için bir fatura kontrol biriminin de Sakarya'ya kurulması için  gerekli girişimlerde bulunulması gerektiği vurgulandı.

Toplantının diğer bir ana gündem maddesi ise UMEM projesi ile ilgili oluşturulabilecek programlara katılım ve  ihtiyaç olabilecek elemanların tespiti bakımından niyet mektubunun hazırlanması ve SATSO Yönetim Kurulu'na sunulması oldu.

Haber Tarihi : 12/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::