Sakarya'nın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Fotoğraf Sanatçısı Hüsnü Gürsel anısını yaşatmak adına SATSO, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve SAGÜSAD tarafından ortak fotoğraf yarışmasının tanıtımı yapıldı. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleriyle birlikte SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Nilgün Bilge, SAGÜSAD Yönetim Kurulu ve Hüsnü Gürsel ailesini temsilen Marmara Üniversitesi fotoğrafçılık Bölümü Prof Dr. Barbaros Gürsel ‘inde katıldığı basın toplantısında Hüsnü Gürsel saygıyla anıldı.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul; “Sakarya'da ticari hayat kadar kültürel hayat da önemli. Büyük değer Hüsnü Gürsel'in anısını yaşatma adına üzerimize düşen görevi mutlulukla aldık. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na yakışacak etkinliklerden biri olacak. Eğitimci, sanatçı kişiliğiyle tüm Türkiye'de tanınan Hüsnü Gürsel, beyefendiliği ile örnek insandı. Vefat etmeden önce de bizzat evine giderek SATSO olarak kendisine verdiğimiz değeri belirtmiştik. Eğitime ve sanata yapmış olduğu hizmetlerle,  birçok kişiyi bilim ve sanat dünyasına kazandırmış, Adapazarı'nın adının ulusal ve uluslararası alanlarda duyurulmasına büyük katkıları olmuştur.

Değerli fotoğraf sanatçımız Hüsnü Gürsel onuruna düzenlenecek ulusal fotoğraf yarışması ile değerlerimizi hatırlamak, onların kişiliklerini yaşatmak ve Adapazarı fotoğraf sanatının dolayısıyla Hüsnü Gürsel'in Türkiye için önemini bir kez daha hatırlamak amacımız olacak.

 Kendine özgü tarzı ve sanat camiasına kazandırdığı isimlerle bir ekol olan Hüsnü Gürsel'in anılacağı yarışmanın geleneksel hale gelerek şehrin kültür sanat belleğinde yer kazanmasını arzuluyoruz.' dedi.

SAGÜSAD Başkanı Müjgan Zaman ise Hüsnü Gürsel'in anısına böyle güzel bir çalışmanın gerçekleştirilecek olmasından dolayı oldukça duygulandığını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Zaman ayrıca fotoğraf sanatının ilimizdeki değerli üstadlarının bugün ulusal gelecekte uluslar arası platformda bir yarışma ile isimlerinin duyurulmasının hem sanat dünyası hem de Sakarya adına çok gurur verici olduğunu ifade ederek Sakarya'nın fotoğraf sanatçısı Hüsnü Gürsel ile gurur duyduğunu bildiğini ve Anadolu'da fotoğraf diyebilen herkesin bu saygıdeğer kişiliği yarışma sayesinde tanımasını istediğini belirtti

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı ve Hüsnü Gürsel'in oğlu Prof. Dr. Barbaros Gürsel söz konusu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkürlerini sundu ve babasının sanat yaşamı ve sanat anlayışı ile ilgili konuştu. Gürsel ayrıca babasının ölüm yıldönümü olan 22 Nisan'ın aynı zamanda Hüsnü Gürsel Haftası başlangıcı olduğunu belirterek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

HÜSNÜ GÜRSEL ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI - 2011

 

“ ANADOLU'NUN IŞIĞINDA – ÜRETİM

 

AMAÇ

 

Temelinde emeği gerekli kılan üretim,  merkezine aldığı insan ile ekonominin en can alıcı unsurunu oluşturmaktadır. Milli çıkarlar ve kalkınmada,  üretim ve insanın sağladığı kazanç, insan emeğinin ve iş gücünün önemini açığa çıkartmaktadır. Yaşamsal kalitenin artması ve geleceğin umut vaat etmesi, emeğe duyulan saygı ile ölçülendirilirken, insana bağlı gelişen üretimin de kültürel bir yapılandırılması kaçınılmazdır. Üretim ve insanı fotoğraflamak emeğe ,bu ilişkiye saygı yüklemek anlamını da taşır.  Bu amaçla Sanat ve Ekonominin buluşma noktası olarak;  insana dair emeğin üretime dönüştüğü süreci kendine sıkça konu edinen uluslararası fotoğraf sanatçısı Hüsnü Gürsel anısına SATSO, SAKARYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ VE SAGÜSAD'ın katkılarıyla fotoğraf yarışması düzenlenmektedir.

Değerli sanatçımız; Hüsnü Gürsel'in anısını yaşatmak, fotoğraf sanatına katkıda bulanarak ülke ekonomisinin lokomotifi olana Anadolu' muzun zenginliğini konu alan yarışma; SATSO önderliğinde ana konsepti ile her yıl “Anadolu'nun ışığında”  başlığı altında geleneksel yapılacaktır.

KONU

ANADOLU'NUN IŞIĞINDAÜRETİM” 

(Hızla kalkınan Anadolu'muzun tarımda ve sanayide gelişmesini tasvir eden fotoğraflar istenmektedir.)

YARIŞMA KOORDİNATÖRÜ: MÜJGAN ZAMAN

 

JURİ:

 

İBRAHİM ZAMAN ------------------  FOTOĞRAF SANATÇISI

PROF. BARBAROS GÜRSEL--             MÜ GSF FOTOĞRAF BÖLÜM BAŞKAN

SERVET SEZGİN -------------------           FOTOĞRAF SANATÇISI    

ARDA OSKAY -----------------------              SAÜ GSF ÖĞRETİM ÜYESİ

ARZU AÇIKEL   --------------------                FOTOĞRAF SANATÇISI (SAGÜSAD) TEMSİLCİSİ)

EMRAH GÜLTEKİN --------------     FOTOĞRAF SANATÇISI (SATSO TEMSİLCİSİ)

                         

TFSF TEMSİLCİSİ                          ------------------

 

 

Yarışma Takvimi

Duyuru                                             20 Nisan 2011 Çarşamba

Son Teslim Tarihi                            10 Ekim  2011 Pazartesi

Jüri Toplantısı                                  12 Ekim  2011 Çarşamba

Sergi ve Ödül Töreni                      26 Ekim  2011 Çarşamba

 

ÖDÜLLER:

 

1.Lik  Ödülü :     3000 TL

2.Lik  Ödülü :     2500 TL

3.Lük Ödülü :     2000 TL

 

3 Adet Mansiyon 1000 x 3  3.000 TL

 

BAŞVURU ADRESİ:

 

SATSO Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 

               

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 20/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::