Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 17. Meslek Komitesinin (Yapı Kooperatifleri Meslek Grubu  ) Nisan ayı aylık olağan gerçekleştirildi. Toplantıya geçmeden önce SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret eden komite üyeleri Başkan Kösemusul'a yeni görevinde başarılar diledi.

Komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini yapı kooperatifleri olağan genel kurul toplantıları oluşturdu. Komite adına söz alan Başkan Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu ve aynı Kanuna tabi Ana Sözleşme hükümlerine göre Kooperatiflerin Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantılarını, hesap devresine müteakip her yıl 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

Kooperatifler Kanunun Ek: 2/2'nci maddesine göre, genel kurulu olağan toplantıya çağırmayan yönetim kurulu üyeleri için cezai müeyyide getirdiğinden, kooperatiflerin olağan genel kurul toplantılarını yasal süresi içinde yapıp yapmadıklarının Yapı Kooperatifleri denetimini gerçekleştiren Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğ'ünce takip edilecektir.

Olağan genel kurul toplantılarını zamanında yapmayan kooperatifler için müdürlükçe Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı hususunu meslek grubu üyelerimize önemle hatırlatırız” dedi.

Toplantıda ayrıca, komite meslek grubu üyeleri olarak “Yıllık İstişare Toplantısı” yapma kararı alındı.
Bayındırllık ve İskan İl Müdürlüğü'ne sunulacak olan Toplantı Başvuru dilekçesi haberin basın kitinde yer almaktadır. İlgilenen üyelerimiz indirebilirler

Haber Tarihi : 22/4/2011
HABER MEDYA