Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (MEB-ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi eğitim programında ilk etap tamamlandı.

Teorik eğitim ve işletmelerde staj programı olmak üzere iki ana bölümden oluşan eğitimlerin teorik kısmını öncelikli olarak 71 kişi tamamlayarak işletmelerde staj yapma hakkı kazandı.

İş hayatında işi öğrenmek amaçlı gerçekleştirilen staj programı ile ilgili genel bilgiler vermek üzere Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Fatih Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sadık Taşlı UMEM kursiyerleri,  katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, projenin önemine değinerek istihdam sağlayacak ve meslek sahibi olmak isteyen herkese gelecek vaat eden önemli projenin başarı ile tamamlanması doğrultusunda önemli bir yol katedildiğini ve ilk etabının tamamladığını ifade ederek “En iyi iş yeri herkesin kendisinin çalıştığı işyeridir. Siz işinizi ne kadar iyi yaparsanız işyerleriniz de o derece iyi olur. Sakarya da Toyota fabrikasının işçilerinin hatasız üretim anlamında dünya çapında 1.lik ödülü var. Diğer Toyotalar arasında sıfır hata ile üretimde 1. lik ödülü almak, işçinin yaptığı işi çok iyi anlama ve uygulaması demektir ve biz Sakaryalılar olarak bu işi çok iyi yapıyoruz, işi anlama ve uygulamada çok başarılıyız. Sizlerin de böyle başarılar elde etmenizi temenni ediyorum, Toyota işçileri size örnek olsun, sizler de sizden sonra gelecek olanlara.” dedi.

Fatih Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sadık Taşlı ise işletmelerde başlayacak staj süresi ile ilgili kursiyerleri bilgilendirerek 2,5 ay süren teorik eğitimlerde öğrenilenlerin uygulama ile pekişeceğini ve hem çalışıp hem eğitim alınması anlamında asıl bundan sonraki eğitimin önemli olduğunu belirtti. Taşlı konuşmasının devamında “ iş içinde eğitim başlıyor, Stajyerler olarak okulda öğrendiklerinizi tekrar tekrar gözden geçirerek iş hayatında staj bittikten sonra işletmek yüksek ücretle çalışan olabilmeye gayret edin. Staj bitmeden eğitim tamamlanmamış olacak. Onun için staj süresi çok önemli, işletme sahiplerinin 300 saatlik kursu başarıyla tamamlayacaksınız.”dedi.

İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya ise, kursiyerlere seslenerek,Dünyanın en büyük sorunu issizlik ve her ülke kendine göre çözümler bulmaya çalışıyor. İş-Kur Müdürlüğü'ne gelen iş başvurularının çoğu vasıfsız, mesleksiz ve bunların işe girmesi,  girdiği işi elinde tutması da zordur. Özel sektörde vasıf çok önemli, siz firmaya bir şey vermezseniz onlarda size bir şey vermez. İşletmeler bu noktada sizin verimliliğinize göre iş sürekliliğinizi değerlendirecektir.” diyerek staj döneminin ve sonraki sürecinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Toplantının ardından UMEM Kurulu tarafından belirlenen ve kursiyerlerin staj yapacağı firma eşleştirmeleri dağıtılarak UMEM projesinin teorik kurslarını tamamlayan ilk 71 kursiyerin staj yerleri belirlendi.

UMEM Kursiyerleri artık UMEM stajyerleri olarak ilgili ve proje kapsamında niyet mektubu ile başvuran işletmelerde ücretli stajlarına başlayacaklar.

Haber Tarihi : 22/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::