Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın Kocaeli'nde yaptığı açılışa katılan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  MARKA destekleri için Sakarya'dan çok daha fazla proje sunulması isteğini belirtti ve SATSO' da konuyla ilgili hazırlıklara destek veren birim bulunduğunu hatırlattı. Kösemusul, girişimci sayısını arttırmak için üniversitelere girişimcilik dersi konulacağını, Sakarya'da da Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarıyla SAÜ'de bu konuda girişimler yapıldığını söyledi

 MARKA'nın açılış konuşmasını yapan Bakan Nihat Ergün ise,  girişimciliği desteklemek için 2010 yılında 12 bin kişiye girişimcilik semineri verildiğini anlattı. Her 100 yetişkinden sadece 4-5 kişinin girişimci olduğunu kaydeden Ergün, "Bu sayıyı 10-15'e çıkarmamız lazım. Her 100 yetişkinden 10'u 15'i girişimci olmalı. Bunun için de girişimci eğitimlerine ağırlık verdik. "Üniversitede okuyan gençler, hangi devlet dairesinde iş bulurumdan ziyade hangi şirkette iş bulurumdan ziyade kendi işimi nasıl kurarım düşüncesine sahip olacaklar. Nasıl istihdam ederim, ticaret ve üretim yaparım düşüncesine sahip olacaklar. Bütün üniversitelerde girişimcilik yarışmaları yapacağız." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin ekonomik anlamda büyümesi ile esnaf ve KOBİ'lerin daha fazla destek gördüğünü dile getiren Ergün, "Onlar güçlendikçe Türkiye daha da ilerliyor, zenginleşiyor. Bu bir işbirliğidir." dedi.

MARKA'nın dönem başkanı olan Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un da katıldığı törende Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün kurdeleyi keserek MARKA'nın açılışını yaptı.

MARKA çatısı altında bulunan Yalova, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Bolu illerinde destek alan şirket temsilcileri, illerini temsilen ortak protokol imzaladı.

İmzaların atılmasından sonra MARKA üyeleri ve Bakan Ergün, MARKA'nın yeni binasını gezdi.

Haber Tarihi : 22/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::