Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yıldıray Çakar, Yıldız Bezek, Yönetim Kurulu Üyeleri Mücahit Aslan, M. Önol Taşöz, Doğan Uysal'ın da bulunduğu ziyarette konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Serdivan Belediyesinin yeni hizmeti olan “SerdivanKart” hakkında bilgi verdi.

Alemdar konuşmasında Halk Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında, yoksullara yardımda bulunmak isteyen kişilerin Halk Bankası'ndan alacakları kredi kartıyla yaptıkları alış verişlerden kazanacakları para puanların, yoksul aileler için oluşturulacak havuza aktarılacağını belirterek   “Daha önce elden verilen erzaklarla ihtiyaçlarını karşılayan yoksul aileler, kendilerine verilecek banka kartı sayesinde, havuzda toplanan para puanlarla alış verişlerini diledikleri gibi yapabilecek” dedi.

Serdivan Belediye Başkanı ayrıca; “Uygulama sayesinde, yoksul ailelerin rencide olmalarının önüne geçilmiş olacak. Bu anlamda belediyemiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediyemiz, yoksul ailelere yaptığı yardımları, bundan böyle SerdivanKart aracılığıyla yapacak. Projede, ekonomik durumu iyi olan ve yoksul ailelere yardımda bulunmak isteyen vatandaşlara banka tarafından 'Halk Kart' isimli kredi kartı verilecek. Bu kartla yapılan alışverişlerde kazanılan para puanlar, yoksul vatandaşlar için oluşturulan havuz hesabında toplanarak ihtiyaç sahiplerinin hesabına yüklenecek. İhtiyaç sahipleri, hesaplarına yüklenen parayla diledikleri yerden alış verişlerini yapabilecek.”dedi.

Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek mantığı ile başlatılan proje için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası camiasının da desteklerini beklediklerini dile getiren Alemdar, ilimiz iş adamlarının SerdivanKart'a verecekleri desteğin ihtiyaç sahiplerine yardım olarak döneceğini ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Serdivankart Projesi'nin şeffaf ve sosyal boyutu oldukça yüksek önemli bir çalışma olduğunu belirterek “SATSO olarak üzerimize düşen her şeyi yapmak isteriz. Serdivan Belediyesi olarak emsaliniz diğer kurumlara ciddi bir örnek de teşkil ediyorsunuz bu anlamda yolunuz açık olsun.”dedi.
Haber Tarihi : 26/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::