SATSO Nisan Ayı Meclis Toplantısında yeni projelerden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul parapuanlarla aidatların ödenebileceği bir SATSO Kredi Kartı projesi tasarladıklarını belirtti.

SATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu başkanlığında yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul aylık faaliyetlerle ilgili yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“SATSO çok değerli bir kurum ve Sakarya adına çok değerli çalışmalar yapıyor..

Çatışan değil çözümcü ortak aklın hizmette yarıştığı bir yönetim anlayışındayız..

Hizmete sunacağımız yeni projeler kalıcı izler bırakacak nitelikte. Hizmetten mutluluk duyan bir ekibe sahibiz.

Üyelerimizle sıkı iletişim içerisinde olarak Odamızdan maksimum fayda sağlamaları için çalışıyoruz.

GELİŞEN SAKARYA İÇİN İHRACAT

TİM  (Türkiye İhracatçılar Meclisi) endeksi verilerine göre ihracatını en çok artıran il olduk. Bu sonuç Sakarya'nın ufkunu bize göstermekte ve daha yapacaklarımız olduğunu hatırlatmaktadır.

İhracatta ilk 5 gibi bir hedeflerimiz var ancak bunu yapmak için

Ø  Uluslararası Rekabeti Geliştirme URG teşviği kapsamında ihracatı arttırma projeleriyle ihracatçı firma sayısını arttırmak. Mevcut ihracat yapan firmaların ihracatını daha da geliştirmek zorundayız.

Ancak bu süreçte, hükümetten beklentilerimiz var

Ø  İhracatta sağlanan teşviklerin kapsamının daha da genişletilmesi

Ø  URG ( Uluslararası Rekabeti Geliştirme ) teşviği gibi yeni teşvikler ortaya konulması.  Hatta Sakarya ilinde bir serbest bölge oluşturulması  

SAKARYA İHRACATINI GELIŞTIRME PROJESI (SAİGEP)

SAMİB (Sakarya Makine İmalatçıları Birliği ) örneğinde olduğu gibi kümelenmelere destek veriyoruz.  Bu birlik, Üniversite ve Teknokent'in de  desteğini  alarak örnek bir kümelenme ve işbirliği modeli oluşturuyor. .İş geliştirme komisyonumuzun önderliğinde ilgili bölümümüzce yoğun bir çalışma temposu gerçekleştirildi ve İGEME'nin onayladığı 01 nolu  proje Sakarya'da İlk olarak makine ve metal imalat sektörüne yönelik uygulanacak. SAİGEP projesini, daha sonra,  tekstil, mobilya ,süs bitkiciliği ve talep eden diğer sektörlere de uygulamayı düşünüyoruz. Hedefimiz;  önümüzdeki yıllarda Sakarya'nın ülkemizdeki ihracatçı iller sıralamasında ilk beş il içinde yer almasını sağlamaktır

AR-GE DESTEK BİRİMİ 4 MİLYON DOLARI ŞEHRİMİZE KAZANDIRDI

     Bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE Destek birimimizle üyelerimizin projelerini hayata geçirmeleri için çalışmalarda bulunuyoruz.

AR_GE Destek birimimiz 1,5 yılda yaklaşık 4 Milyon Dolarlık desteğin alınmasında etkili oldu. MARKA; KOSGEB, Sanayi Bakanlığı gibi kurumların açtığı proje destekleme çağrılarına desteğimizle verilip onaylanan projeler bunlar..

YERLİ OTOMOBİL ÜRETEBİLİRİZ

 Sakarya olarak 100 yılı aşan süreçte edinilen araç üretim kültürü ile ilgili alt yapımız var. Şehrimizde bir dünya markası olan TOYOTA otomobil fabrikası üretim yapıyor. İşçilerimiz dünyanın en iyi otomotiv işçileri seçildi ve bu resmen belgelendi. Bu yönde yetişmiş ve çok kaliteli bir işgücü potansiyelimiz var. Otomobil teknolojisi konusunda da ülke olarak sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Konu ile ilgili rapor hazırlayıp yerli otomobil önerisi yapan Başbakanımıza sunacağız.

UMEM PROJESI'NDE ÜLKEMIZDE EN BAŞARILI ÜÇ ILDEN BIRIYIZ.

Bu projede işsizlerin iş sahibi olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

İnşallah bu proje çerçevesinde Sakarya'da işsiz kardeşlerimiz iş sahibi olacaklar.

UMEM (Uzmanlaşmış meslek edindirme merkezleri  ) Projesiyle, üyelerimizin kalifiye eleman ihtiyacına cevap vermeye çalışırken  diğer taraftan işsiz gençlerimize önemli bir başvuru kapısı oluşturuyoruz.

Şu anda bu projeye katılan Firma Sayısı 60,Kursiyer Sayısı 128, Açılan Kurs 9, Yeni Açılacak Kurs 3. Kursa katılan 71kişi de işbaşlarını yaptılar. Arkadaşlarımız yoğun olarak konuyla ilgili çalışmalarını yürütüyorlar.

HÜSNÜ GÜRSEL ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI

Şehrin ekonomisi kadar kültür sanat alanında da destekleyici olmamız gerektiğini biliyoruz. Değerli fotoğraf sanatçımız Hüsnü Gürsel onuruna düzenlediğimiz ulusal fotoğraf yarışması ile amacımız Hüsnü Gürsel'in Türkiye için önemini bir kez daha hatırlamak.

 

 Kendine özgü tarzı ve sanat camiasına kazandırdığı isimlerle bir ekol olan Hüsnü Gürsel'in anısına olan yarışmanın geleneksel hale gelerek şehrin kültür sanat belleğinde yer kazanmasını arzuluyoruz.

TORBA YASA

Vergi Dairemiz ve muhasebeciler odamızla birlikte torba yasanın getirdiği yenilik ve kolaylıkların üyelerimize aktarılması için ortak etkinlikler düzenliyoruz. Gösterilen ilgi üst düzeyde,etkinlikler devam edecek.

Tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum. SATSO aidatlarına da af geldiğinden, üyeler 2 Eylül 2011 tarihine kadar borçlarını ödedikleri takdirde gecikme zamları alınmayacak.

GİRİŞİMCİLERE DESTEKLERİMİZ

SATSO “İş Aramayın İş Kurun” Projeleriyle onlarca girişimcimize eğitim verdik ve iş sahibi olmalarını sağladık. Bugün de girişimcilik kursumuzu tamamlayarak işyeri açan bir kursiyerimizi kutladık.  Genç ve Kadın Girişimcilerimiz de çalışmalarını yoğun sürdürüyorlar. Genç Girişimcilerimiz  “etki sizsiniz “panelinin ardından “Girişimciliğin el kitabı'' niteliğinde yayın hazırlıyorlar. Kadın Girişimciler Kurulumuz da “Fark yaratan kadın buluşması'' düzenledi. Sizleri yarın saat 14.00'de başlayacak etkinliğe katılıma davet ediyorum

SAKARYA TEKNOKENT   “AR-GE PROJE PAZARI” KATILIM İÇİN ÇAĞRI

12 Mayıs 2011 Perşembe günü, Sakarya Üniversitesi işbirliği ve TÜBİTAK - TEYDEB desteğiyle Teknokent Rosem Binası'nda “Sakarya Teknokent Ar-Ge Proje Pazarı 2011” etkinliği düzenleniyor. Etkinliğe; Akademisyenler, Sanayiciler, Girişimciler ve Öğrencilerden oluşan geniş bir katılım bekleniyor. Etkinliğin ana teması “Makine Tasarım ve İmalat Teknolojileri” olarak belirlendi. Araştırma geliştirme projeleri iş sahiplerinin beğenisine sunulacak..Sayın üyelerimizin işlerini geliştirmeleri adına ARGE Pazarı etkinliğine katılmaları yararlı olacak diyorum.

DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

Bilindiği gibi bölgesel kalkınma adına çalışmalar yapan DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI yeni destekleri için 2 MAYIS'ta bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Rekabet gücünüzü artırmak için bu destek programlarına proje hazırlanması işletmelerimizin yararına olacaktır. MARKA internet sitesinden gereken bilgileri alabilirsiniz.

Sizlere 2 yeni projemizden de bahsetmek istiyorum

Biri; SATSO KREDİ KARTI

SATSO logolu kredi kartı projemizi gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda temin edebileceğiniz bu kart ile alışverişlerinizi yapabileceğiniz gibi, biriken parapuanlarınızla aidatlarınızı ödeyebileceksiniz.

Ayrıca isterseniz otomatik ödeme talimatı verip üye aidat ödeme günlerinizi takip etmenize gerek kalmayacak, Yine bu kart ile sizlere özel firma indirimlerinden yararlanabileceksiniz, Tabi SATSO ayrıcalığını cebinizde hissetmeniz de güzel bir duygu olacak

Diğer projemiz;

 SATSO ÜYE TANITIM LEVHASI

Aidiyet anlamında odamızla bağlantınızın nişanesi olacak bu levhalar işyerlerinde asılacak ve müşterilerinizin güven duygusunu pekiştirecek.”dedi.

Kösemusul'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yazar SATSO İhtisas Komisyonları'na katılmamış olan meclis üyelerine komisyonlara katılmalarını önerip çağrı yaparak söz konusu komisyonlar hakkında bilgi verdi.

Yazar ayrıca, mevcut kurulması planlanan İhtisas Bölgeleri hakkında da Gıda İhtisas, Mobilyacılar Sanayii, SAMİB(Makine İmalatçıları Bölgesi), Geri Dönüşüm, İnşaat Malzemeleri, Nakliyeciler Sitesi, Oto Galericiler Sitesi hakkında da bilgi verdi.

SATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin meslek komiteleri ile ilgili sorunlarını dile getirmesi ve dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 27/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::