SATSO 24. Meslek Grubu Üyeleri (Konfeksiyon – Tekstil ve Deri Ürünleri İmalatçıları) SATSO'nun organize ettiği Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi  (SAİGEP) hakkında bilgilendirildiler.

 

SATSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Sakarya İlinin dış ticaretini geliştirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SATSO) işbirliği ile hazırlanan Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi  (SAİGEP ) hakkında firma yetkililerine bilgi verildi.

 

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burhan ÖZKAN'ın sunumu ile gerçekleştirilen toplantıda Özkan, katılımcılara SAİGEP Projesi hakkında detaylı bilgiler vererek SAİGEP Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi'nin yurtdışına açılmak isteyen ve bu konuda desteğe ihtiyacı olan 24.Meslek Grubu Üyeleri (Konfeksiyon – Tekstil – ve Deri Ürünleri İmalatçıları) için çok faydalı olacağını düşündüklerini dile getirdi.

 

Burhan Özkan konuşmasında şunları dile getirdi: “Proje aslında bir koçluk ve danışmanlık projesidir. Proje kapsamında; projeye katılan firmaları ihracata hazırlamak amacıyla eğitim faaliyetleri düzenlenecek ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamında pazar araştırması - iş gezileri - yurt dışı fuar organizasyonları vb. faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve alım heyetlerinin ilimize getirilmesi yoluyla da firmalarımızın düzenli birer ihracatçı haline gelmeleri sağlanacaktır. İki yıl sürmesi planlanan SAİGEP-2 Projesi'ne katılacak firmalarımız aynı zamanda (İGEME) İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi tarafından yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği çerçevesinde yüzde 75 oranında devlet desteğinden de faydalanabilecekler.”

İkincisinin SATSO 24.Meslek Grubu Üyelerine ( Konfeksiyon, Tekstil ve Deri Ürünleri İmalatçıları) yönelik olarak gerçekleştirilmesi planlanan SAİGEP Projesi hakkında bilgi verilen toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Toplantının ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burhan Özkan ile birlikte tekstille iştigal eden firmaların ziyaret edilmesine karar verildi.

 

Haber Tarihi : 28/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::