PROJELERİ İYİ HAZIRLANAN İL, KAZANACAK

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Doğu Marmara TR42 Düzey 2 Bölgesi için bölgesel kalkınma çalışmaları kapsamında mali destek programını SATSO Ali Coşkun Salonu'nda açıkladı.

Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği” çerçevesinde “2010 – 2013 TR42 Düzey 2 Bölge Planı” ve “2011 Çalışma Programı” kapsamında yapılan toplantıya MARKA Dönem Başkanı Vali Mustafa Büyük SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

MARKA dönem Başkanı Sakarya Valisi Mustafa Büyük şunları söyledi;

“Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2011 yılı mali destek programı tanıtımı için bir aradayız. 2011 bölgesel planın kabul edilmesi sonrası oluşturduğu projelerle mali destek programına başlayan MARKA bugünkü durumuyla bizi memnun ediyor.

MARKA inşallah desteklerini daha artıracak ve daha etkin bir kurum haline gelecek.

 5 ili kapsayan bölgesel kalkınmayı artırmayı,  dengesizliği azaltmayı hedefleyen, günümüz şartlarında özel sektörü kurumları güçlü kılacak çalışmaları hedefleyen MARKA'nın başarı İl olması bizlerin vereceği destekle sağlanacaktır. Bahse konu mali destek programlarına ilişkin Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu illerini kapsamaktadır.

Meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ,özel sektörün katkı sağlamasını beklemekteyiz.Bölge illeri arasında kota ayırımı gibi bir prensip yok.kim hangi projeyi daha iyi sunarsa destek oraya gidecek.Çalışan gayret gösteren iller Marka ‘dan daha iyi yararlanacak. Bugüne kadar en çok projesi geçen iller Kocaeli ardından Sakarya geliyor. İnsan birikimi Kocaeli'ne avantaj sağlıyor. Hangi ilde hangi yatırımdan ziyade en iyi projelendirilen yatırımın desteklenmesini kurul inceliyor.

2011 yılı AR-GE, yenilikçilik konularına özel önem verilecek.

Bölgede çok sayıda KOBİ var Rekabeti sağlayabilmeleri için desteğe ihtiyaçları var. Bu nedenle destek verilecek olanları projelere göre belirleyeceğiz. AR-GE, yenilikçilik konuları için özel bütçe ayrıldı.

2011 yılı boyunca bu anlamda birçok mali destek programları açıklanmaya devam edecek. Üniversitelerimizin de ciddi desteği devam ediyor.

5 ilin Valisi ve belediye Başkanı'nın da bulunduğu yönetim kurulumuzun başkanlığını her yıl bir ilin valisi üstleniyor Her ay toplanıp saatlerce illere daha iyi şekilde nasıl destek oluruz' u konuşuyoruz.

Şuandaki toplantıya gösterilen ilgiye, hazırlanan projelere de teşekkür ediyorum. Hızla artan ilgiye daha büyük destekler sunmayı temenni ediyorum

2011 mali destek programının başarılı geçmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.''

  Destekler hakkında bilgileri de MARKA adına Şevket Kırıcı açıkladı;

7.000.000 TL. tutarındaki MARKA/11-03/KOBİ-KOBİ'lerin Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı-2011, 5.000.000 TL. tutarındaki MARKA/11-04/AR-GE/KAG-Araştırma-Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı (Kar Amacı Güden Kuruluşlar için)     

4.000.000 TL. tutarındaki MARKA/11-05/AR-GE/KAGM-Araştırma-Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için)

 2011 yılı için Bölge'deki kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için toplamda 16.000.000 TL. hibe edilecektir. 

Program ile ilgili detayları MARKA sitesinden de öğrenebilirsiniz.

Bölgesel kalkınma çalışmalarımız kapsamında yürüttüğümüz mali destek programlarımızdan azami faydanın sağlanması potansiyel yararlanıcıların programların amaç ve önceliklerine uygun düşen projeler geliştirmesi ile mümkün olacaktır.”

Haber Tarihi : 2/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::