MARKA “Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması” düzenleniyor.

25.000 TL ödül ve 125.000TL'ye varacak destek, genç girişimcileri motive edecek

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Düzce Genç Girişimciler Kurulları işbirliğinde ‘Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması' düzenleniyor.

Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ; “Projemizi MARKA'ya götürdük, anlattık. Marka kapsamı diğer illerde de yapılması gündeme geldi, sonuçtan çok memnunuz, örnek olduk.” dedi

MARKA, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova illerinin Ticaret ve Sanayi Odaları/Sanayi Odası ve bu illerdeki Genç Girişimci Kurulları işbirliği içinde düzenlenen “Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması”  Kocaeli'nde yapılan protokol imza töreniyle basına tanıtıldı. Tören, genç girişimcilerin yenilikçi projelerinin destekleneceği proje yarışmasının tanıtım sunumu ile başladı. Toplam 100 Bin TL bütçeli yarışmanın sunumunun ardından proje ortakları basın önünde protokolleri imzaladı.  

Proje yarışmasının protokolleri; Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık, Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Atilla Kaya, Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Celal Aksan, Yalova Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Dinçer tarafından imzalandı.

Doğu Marmara Bölgesi'nde bulunan 4 ilde genç girişimcilerin örnek olacak yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesinin önü açılacak. “Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması” ile Doğu Marmara Bölgesi'nde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi çözüm önerilerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

 25.000 TL ödül ve 125.000 TL'ye varacak destek de genç girişimcileri motive edecek Kalkınma Ajansının koordinasyonunda 4 ilde düzenlenecek yarışmada, her ilde Genç Girişimci Kurulların başkanlığında kurulacak jüriler; yenilikçi yöntem, uygulamalar ve ürünler içeren projeleri değerlendirecek. 100 Bin TL bütçeli programda her ilde birinciler seçilecek ve kazanan genç girişimciler yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirebilmek için 25 Bin TL'lik ödüle hak kazanacak. 18 – 40 yaş aralığında olan ve Doğu Marmara Bölgesi'nde bulunan illerde ikamet eden genç girişimciler, 9 Mayıs – 29 Ağustos 2011 tarihleri arasında internetten dolduracakları başvuru formunun çıktısını alarak illerde bulunan Sanayi Odası/Ticaret ve Sanayi Odaları ile Kalkınma Ajansının illerdeki Yatırım Destek Ofislerine başvurabilecekler. Yapılacak değerlendirmelerin ardından başarılı projeler 15 Ekim 2011 tarihinde ilan edilecek.
Haber Tarihi : 3/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::