Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesi Murat Kesik ve Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Hasan Çelebi'yi ziyaret ettiler.

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek SATSO'nun bütün sanayici ve iş adamlarını kapsayan büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve birlikte ilimize katma değer sağlamak adına çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Bu birlikteliğin üretime pozitif yansıyacağını ifade eden Kesik şehirde STK' ların ne ifade ettiğini göstermek için bir farkındalık yaratma zamanı geldi diye konuştu. Devletin verilen hibe ve desteklerinden nasıl yararlanılması gerektiği konusunda bilgi ve eğitim yetersizliği sebebiyle amaca ulaşmada sorun yaşandığını bu konuda SATSO'nun desteğini beklediklerini ve SATSO'nun proje bazlı çalışmalarda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, iş dünyasının lokomotifi olarak görev yapan bir kurumu temsil ettiklerini dile getirerek üyelerinin gelişimi ve bir adım öteye gidebilmeleri için hizmet ettiklerini dile getirdi. İlimizi daha ileri seviyelere taşımak için karşılıklı istişareler ve iyi niyetle çalışmalara ihtiyaç olduğunu ve bu iletişim halkasını genişletmek gerektiğini bu anlamda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti. İlimizin otomotiv sektörü için fiziki olarak oldukça müsait bir il olduğunu belirterek “ilimizin bu sektörde gelişmesini hızlandırmak için elimizden geleni yapmamız ve örgütlenerek hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

Ziyarette ayrıca ilimizin sanayi sektöründe olduğu kadar tarım sektöründe de stratejik bir konumda olduğu ve verimli tarım arazilerinin korunarak kontrollü sanayi yatırımlarının desteklenmesi gerektiği de gündeme geldi. Yüksek verimli tarım arazilerinde üretilen ürünlerin daha az verimli olan arazilerdeki sanayi alanlarında işlenmesinin iki alana da zarar vermeyeceği ifade edildi.

SATSO Heyeti'nin ikinci durağı, Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD) oldu.

Dernek Başkanı Hasan Çelebi, SATSO ile Sakarya adına gerçekleştirilecek her türlü çalışmaya destek olacaklarını belirterek, ilimiz için üzerimize düşeni değil elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Biz, Sakarya'da bulunana iş adamları dernekleri ile birlikte her ay bir toplantı yapıyoruz Sakarya'nın sorunlarını görüşüyoruz. Hep birlikte ses çıkarmayı hedefliyoruz. SATSO'yu da “ağabey” olarak yanımıza alıp ilerlemeyi amaçlıyoruz. İlimizde bir ortak bir akıl ve hareket birliği sağlamak istiyoruz. Sakarya'nın 10 tane öncelikli sorununu belirleyip herkesin her platformda bunu dile getirerek hayata geçirilmesine öncülük etmek istiyoruz , bu konuda SATSO ile hareket etmek istiyoruz. Bu konuda SATSO'nun desteği bizim için önemli. Özellikle kontrolsüz sanayileşme konusunda titizlik gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, ilimizin yatırım potansiyelinin çevreye ve yaşam alanlarına zarar vermeden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise, Sakarya'nın vizyonunun ilgili tüm kurum ve kuruluşların birlikteliği ve ortak hareketi ile belirleneceğine inandıklarını belirterek şunları dile getirdi: “Büyüyen dünyada artık küçük olsun benim olsun mantığından sıyrılıp daha global ve geniş çerçevede düşünmek gerektiğini vurgulayarak “Kısa orta ve uzun vadede hedeflerimizi belirleyerek çalışabiliriz. Ve SATSO bu oluşuma önderlik etmekten memnun oluruz dedi. İlimizdeki sanayi potansiyeli belli bir planlama çerçevesinde alt yapı oluşturularak değerlendirilmeli” dedi.

Söz konusu ziyaretler, kentin sosyo ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmeler ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 4/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::