Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu ve beraberindeki partili milletvekili adayları Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

Söz konusu ziyarette konuşan Başkan Kösemusul, “ortak aklı her zaman önemsiyoruz. Hedeflere daha kolay ulaşmak için birlikte hareket etmenin gerekliliğinin bilincindeyiz. Sakaryalıya hizmet edecek her türlü projeye önderlik etmek istiyoruz. İlimizde yerli otomobil üretimi konusunu da oldukça önemsiyoruz, sadece sanayi sektörü değil tarım ve hayvancılık da ilimiz ekonomisinde önemli bir yere sahip bu sektörleri de canlandırmak adına çalışmalarımız var. Örneğin Geyve'de gıda ihtisas OSB kuracağız. Çarpık kentleşme ve çarpık sanayileşmeye karşıyız. İlimizdeki her sektör için çabalarımız devam ediyor.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) ve Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) ile de hem istihdam yaratmaya hem de ihracat oranlarımızı yükseltmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarla vergi veren mükellefleri arttıracağız dolayısıyla belediyelerimizin halka hizmet payı da yükselecek çevremizdeki gelişmiş illeri yakalayıp onlardan bir adım daha öteye gitmek hedefindeyiz. Sakarya mecburen gelişecek.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu ise SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a yeni görevinde başarılar dileyerek “Sakarya'nın dinamiklerine büyük katkılar sağlayacağınıza inanıyoruz” dedi. Mangıroğlu ayrıca, “SATSO,  sürükleyici yapısı ve lokomotif olması sebebiyle çok önemli bir kurumdur. Ancak bir çark olarak düşünürsek sadece SATSO dişlilerinin çalışması değil yerel yönetimlerinde bu ilerleyen çarka uyum sağlaması gerek dişlilerden biri çalışmazsa hareket yavaşlar” dedi.

Söz konusu ziyaret Sakarya'nın sosyo ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerle sona erdi.

 

Haber Tarihi : 5/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::