TOBB   “Oda Akreditasyon Modeli'' stratejik plan çalışması gereğince toplantılar yapıldı.

 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, geleceğine ilişkin misyon ve vizyonunu oluşturmak, stratejik amaçlarını ve ölçülebilir hedeflerini saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek amacıyla katılımcı yönetim anlayışıyla hazırlanması planlanan ve 2010-2013 yılları arasındaki 4 yıllık süreci kapsayan stratejik plan çalışmalarında bir etabı daha tamamladı.

 

Uluslararası rekabete hazır, çözüm üreten bir sanayiye kavuşmak için, özel sektörün gelişmesine katkıda bulunmak, sanayi-üniversite işbirliğini yaşama geçirmek, böylece Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ivme kazandırmak amacını taşıyan SATSO, TOBB ETÜ Üniversitesi işbirliğiyle birincisini hazırladığı stratejik planın 2nci değerlendirme çalışmasını hafta sonu tamamladı.

 

 SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin bir arada sorun belirleme ve çözüm üretme çalışması öncesi, birlik ve dayanışmayı artırıcı ortam sağlanması adına Antalya'da otelde toplanıldı. Meclis Üyeleri Sakarya'nın dış dünyaya açılan kapılarından biri olması için önerilerini dile getirdiler.

 

 Geleceği biçimlendirmede vizyonumuzla uyumlu aktif bir rol oynamak

 

Sakarya'nın ekonomisinde önemli kısmı oluşturan 10 bin üyesi bulunan ve Sakarya'nın en büyük sivil toplum örgütü olan SATSO ‘nun hedeflerini ve amaçlarını gerçekleştirmek için yeterli gücünün olması, ülkemizin kalkınması, toplumumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi, Ülkemizin doğal, finansal ve insan gücü kaynaklarının verimli kullanımı konusunda gündem oluşturması değerlendirildi.

 

Özellikle SATSO'nun hizmet kalitesinin yükselmesinde destekleyici ve engelleyici unsurların bire bir ele alındığı ve tek tek gözden geçirildiği toplantıdan çıkan sonuçlar, sonraki süreçlerde değerlendirilerek SATSO yönetim kurulu, meclis üyeleri ve personel tarafından hizmet kalitesini yükseltmeye yönelik öneriler hayata geçirilmesine yönelik çalışılacak.

 

Toplantı genel olarak değerlendirildiğinde toplantıda; SATSO meslek komitelerinin daha aktif hale getirilmesi, kentin sosyo kültürel yaşamında SATSO'nun daha aktif rol alması, iç paydaşlarla ve dış paydaşlarla iletişimin daha da kuvvetlendirilerek ortak aklın sağlanmasına öncülük edilmesi, üyelerin SATSO'nun faaliyetleri ve çalışmaları ile ilgili olarak daha fazla bilgilendirilmesine yönelik kamuoyu çalışmalarının güçlendirilmesi yönünde konular ele alındı.

 

 SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; “Türk oda sisteminin Avrupa oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla TOBB tarafından  “Oda Akreditasyon Modeli” geliştirilmiştir.  Bu kapsamda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere Odalar Birliği'nden uzman denetçiler tarafından denetlenmiş ve yapılan  denetimler sonucunda Türkiye'de akredite edilen ilk 10 Odası arasında yer almıştır. Akredite olan Odalarda yıllık İş Planları kaldırılarak bu planların yerine 4 yıllık süreci kapsayacak olan Stratejik Plan hazırlanması mecburi kılınmıştır.

 

Odamızın 4  yıllık sürecini kapsayacak olan Stratejik Plan'da orta ve uzun vadeli amaçlar, temel ilke ve politikalar, hedef ve öncelikler, performans ölçütleri, hedeflere ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemler ile kaynak dağılımları belirleniyor. 

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın stratejik plan çalışması aynı zamanda bölgemizin gelişimine, geleceğinin planlanmasına ve tasarımına önemli katkılarda bulunacaktır.”dedi.

 

Haber Tarihi : 9/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::