SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, HABERTÜRK ekranlarında Sakarya ekonomisini ve Sakarya'nın beklentilerini anlattı.

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, illeri gezerek seçim öncesi halkın nabzını almak üzere dolaşan HABERTÜRK ekibinin konuğu oldu. Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu ve Baro Başkanı Nihat Nalbantoğlu ile birlikte Sakarya üzerine yorumlarda bulunan Başkan Mahmut Kösemusul şunları söyledi;

 

“Bizler bu şehrin eşrafıyız. Eşraf olmanın getirdiği sorumluluklar var bunları biliyoruz.

Biz bugünün kavgasından ziyade geleceğin imarını düşünüyoruz. Tüccar ve sanayiciler olarak gelecekte Kaliteli Demokrasi ve Güçlü Ekonomi gerektiğine inanıyoruz. Sakarya verimli toprakları ve becerikli insanlarıyla bereket dolu bir şehir. Sizler de her yanından bereket fışkıran bu güzel şehre hoş geldiniz. Burası Türkiye'nin kavşak noktası, doğunun en batısı, batının en doğusu… Anadolu'dan İstanbul'a İstanbul'dan Anadolu'ya giderken kavşak burası. Sakarya tarım, sanayi ve ticareti bir arada bulunduran bir şehir.

 

Dünyanın en verimli toprakları burada, bahçeye çit olsun diye ektiğiniz kuru dal bir yıl sonra filiz verir. Bu şehrin diğer adı Adapazarı burası Pazar yeri burada ticaret yüzyıllardır devam ediyor.

 

Ve son yüzyılda Sakarya sanayinin hızla geliştiği bir şehir. Bu gelişmişlikte otomotiv sanayiinin büyük payı var. Sakarya'da Otomotiv sanayinin daha da gelişmesi gerektiğine inanıyoruz. Sanayi bakanımız Nihat Ergün bey'in bölgenin otomotiv üretiminde merkez olmasını öngören açıklamalarını destekliyoruz. Bakınız 1915 yılında kurulan araba fabrikası milli mücadeleye hizmet etmenin yanında kalifiye eleman yetişmesine de katkı sağladı.

 

O fabrikada yetişen işçilerin çocukları bu şehirdeki bir fabrikaya uluslar arası kalite ödülünü kazandırdılar. Dünyanın her yerinde fabrikaları bulunan bu markanın 0 hata ile üretim yapan tek fabrikası Sakarya'da. Bu Sakarya'daki işçilik kalitesini ortaya koymaktadır.

 

Hem işçi kardeşlerimizi hem de söz konusu fabrikaya yan sanayi hizmeti sunan üyelerimizi can-ı gönülden kutluyorum. Bizim siyasetten beklentilerimiz bu referansların doğru değerlendirilerek şehrimize yeni yatırımların kazandırılmasıdır.'' dedi

 

Haber Tarihi : 10/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::